14.11.10

Hva sier du til en deprimert?

Og hva sier du ikke til en person som er deprimert?

Her er fem råd.

3 kommentarer:

 1. Lidt for sort-hvidt for min smag, de her anbefalinger og begrundelserne for dem.

  Til #2 kan det siges, at det findes noget, der hedder "tonglen", der kan have effekt. Jf. http://spiritualrecoveries.blogspot.com/2007/01/pema-chdrn-tonglen.html

  Og #4, "it is a real medical condition"??? At sige, at "depression" er "a state of mind", er aldeles ikke det samme, som at sige, at denne sindstilstand er indbildt. Desuden har "it is a real medical condition" vist sig, at virke ret så hæmmende på recovery'en. Så, i min verden er det en klar "Don't say it"-ting.

  SvarSlett
 2. Anonym14.11.10

  Takk Sigrun, jeg synes disse rådene både er gode og viktige! Gid så lett det er å gjøre nettopp det rådene sier man ikke skal gjøre. Dessuten godt med veiledning, enhver kjenner noen som er deprimert. av lettere eller tyngre grad.


  Synes også rådet om at hvis ikke terapi har hjulpet etter 6 uker, så skal man gi alternativer. Altså, virkningsfull terapi / hjelp mot depresjon skal altså gi enkelte positive resultater etter 6 uker. Greit å vite!

  vennlig hilsen post-deprimert

  SvarSlett
 3. En anden ting: hvad er "it is a real medical condition" andet, end at sige "it's all in your head", om denne måde at sige det på er nok så subtil? Det er jo netop at sige, at vedkommende egentligt ikke har nogen god grund til at være ked af det, at det bare skyldes en defekt, vedkommende har, og at tristheden dermed ikke er reel, men indbildt (om end pga. angivelig sygdom). Apropos "[d]iagnoser står i veien for å oppdage overgrep" -- eller andet for ens medmennesker mindre behagelige.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post