13.10.10

Ytringsfrihetsseminar med ungdom

Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern deles hvert år ut til en person, institusjon eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt arbeid med å aktualisere retten til den frie ytring, samt betingelsene for dette i psykisk helsevern som system og den praksis som finner sted der.

Prisvinneren bør også ha pekt på forslag til endringer som kan ivareta en grunnleggende respekt for mennesket, dets integritet og rett til ytring, medbestemmelse og deltakelse i behandlingssamarbeidet.

18. november er det seminar og prisutdeling i Kristiansand.

Årets seminar holdes av ungdommer fra Kick off, som er utviklet i samarbeid med Sørlandet sykehus/Avdeling for barn og unges psykiske helse, Familiesentrene i Kristiansand kommune, Røde Kors, Barns Beste og Redd Barnas ungdomsklubb. Ungdommene ønsker ut fra egne erfaringer å være med og påvirke psykisk helsearbeid for barn og unge. Derfor inviteres fagpersoner innen skole, barnevern, helse- og sosialtjenester og psykisk helsevern til seminaret for å høre om ungdommenes erfaringer og anbefalinger for utvikling av tjenestene.

Begrunnede forslag på kandidater til prisen sendes Inger Beate Larsen på e-post: inger.b.larsen (ætt) uia (dått) no innen 1. november. Stiftelsen som deler ut prisen, håper i år på unge kandidater.

Mer informasjon om ytringsfrihetsseminaret finner du på bloggen til Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid.

Les om fjorårets prisvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post