27.10.10

Man kan bli paranoid av mindre

Klassekampen skriver i dag om en mann som fant et avisutklipp om seg og sin mor i pasientjournalen. Jeg er stygt redd for at dette ikke er helt uvanlig.
I alle fall har jeg i løpet av det siste året hørt fra to bekjente som har mottatt behandling i psykisk helsevern, at de har funnet utklipp fra aviser og tidsskrift i sine journaler. Begge er psykisk helse-aktivister og har flere ganger skrevet eller blitt intervjuet i mediene. Den ene fant et utklipp i sin pasientjournal ved et distriktspsykiatrisk senter. Den andre fant mange avisutklipp i mappa si hos Nav.
Vi er ellers ikke vant til å tenke på det å bruke sin ytringsfrihet, som noen sykdom. I vår del av verden.  

2 kommentarer:

  1. Anonym29.10.10

    Hei Sigrun, Db.no har i dag oppslag om kvinne, 23 år, som av Nav Oslo har fått avslag på stønad/trygd/avklaringspenger fordi hun BLOGGER!!!! Heia til henne som gikk til Dagbladet med historien sin! Avisene kunne vært fulle av slike og lignende "nyheter"!

    Nav-ansatte og andre i offentlige stillinger forsøker nå tilsyneltande å kneble kritiske røster og aksjonister til taushet om de overgrep og svik som forekommer i offentlig sektor enten det gjelder saksbehandling eller fysisk- psykisk behandling.

    SvarSlett
  2. Ja, jeg har lenket til db.no i sidefeltet. Det er hun som har tegnet bloggens header.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post