14.10.10

Intet hylekor for ofrene

Når en overgriper begrunner sin overgrepsatferd med at han ikke hadde råd til psykologbehandling, da reageres det i det offentlige rom:

Staten må betale for behandlingen av personer med pedofile tendenser
. Det mener både Høyre og Fremskrittspartiet. I dag ble det kjent at en overgrepssiktet 23-åring ba om psykologhjelp før hendelsen, men at han avbrøt behandlingen på grunn av pengemangel. Høyres justispolitiske talsmann, André Oktay Dahl, mener samfunnet kunne vært spart for både penger og lidelse.


Men når
jeg eller et annet overgrepsoffer ber om rimelig terapi til overgripernes ofre, da skjer det ingen verdens ting. 

5 kommentarer:

 1. Med andre ord: du må misbruke et barn for å få hjelp.

  SvarSlett
 2. linepetrine:Ja, det er nok slik. I dag har Inger Anne Olsen en kommentar om dette i Aftenposten. Heller ikke hun nevner hjelp til ofrene med et ord.

  SvarSlett
 3. Nei altså... Så lenge man mener det er sånn at seksuelt misbruk bare har bidratt til å utløse en biologisk psykisk lidelse man har sårbare gener for, vil det neppe bli noe bedre behandling. Og har man fått diagnosen PTSD i tillegg til andre diagnoser, ser det ut til at det bare blir sett på som en liten tilleggsdiagnose man ikke bryr seg om å behandle. Det er tross alt schizofrenien, og personlighesforstyrrelsene som betyr noe....!

  Blæh!

  SvarSlett
 4. Mille: Jeg har også hørt historier om slike små tilleggsdiagnoser,ja.

  SvarSlett
 5. Jeg spurte forresten Høyre og Frp på Twitter om ikke også overgrepsofre bør få gratistilbud om terapi, slik de to partiene ønsker for ovegripere. De svarte meg ikke en gang.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post