25.10.10

Hva 15 fagfolk klarer

Et team på 15 personer med tung fagkompetanse mente den spesielle adferden til to overgrepsofre i Alvdal skyldtes autisme. 


- Avvikende adferd de hadde kunne faglig sett forklares gjennom diagnosen. I ettertid kan man tenke seg at noe av adferden hadde en sammenheng med overgrepene, men det må andre nå ta stilling til, sier rådmann Erling Straalberg i Alvdal kommune.

11 kommentarer:

 1. Jeg blir så eitrande forbanna av slikt! Det verste er at dette langt i fra er noe engangstilfelle. Desssverre!

  SvarSlett
 2. Mille, det er ikke noget engangstilfælde, nemlig. Det sker jo faktisk hver gang, nogen får et psykstempel i hovedet.

  SvarSlett
 3. Når jeg leste dette, "tok det meg litt tilbake til min tid innlagt på Upa. (ungdompsyk) di viste hva jeg slet med med sa ikke noe. for di hadde sakt fra til pårørende før å d viste seg å ikke stemme å det ble så ubehagelig

  SvarSlett
 4. beklager, det ble noe feil. ned nicket..
  å jeg skulle skrive at.

  det kan tiltider virke som om det er lettere å gi grunner til ting som er lette å snakke om og eller grunner som er lettere å akseptere, for å slippe å ta tak i den egentlige grunnen.

  (det er min oppfattning og min erfaring, mener ikke noe vondt med det)

  SvarSlett
 5. Kasteball: Jeg tror du har rett. Også min og andres erfaring er at behandlere heller vil snakke om hverdagsproblemer enn store traumer.
  En undersøkelse publisert i 2006 viste at terapeuter i BUP oppdaget overgrepsbakgrunnen hos 12 % av misbrukte barn og 1 % av voldsutsatte barn som var pasienter der.

  SvarSlett
 6. Marian: Ja, jeg er klar over at dette er svært vanlig. Been there done that.

  SvarSlett
 7. Det triste er at slikt antaglig er veldig typisk...

  SvarSlett
 8. At noe skal kunne skyldes en diagnose burde igrunnen være oppsiktsvekkende i seg sjøl (hvis man da ikke snakker om diagnose som årsak til stigma og lav sjøltillit - men det blir en annen historie), all den tid diagnosen i prinsippet kun skal være en beskrivelse av atferd eller følelser, og ikke si noe om årsak. Fortsatt forundres jeg over at man trur man har funnet "årsaken" når man har satt en diagnose.

  SvarSlett
 9. Carla: Ja, nettopp! Til og med mange pasienter hevder at de er deprimerte osv "på grunn av diagnosen depresjon". Som om jeg skulle være traumatisert av diagnosen PTSD, og ikke av overgrep jeg ble utsatt for.
  Behandlere har et formidlingsproblem her.

  SvarSlett
 10. Anonym27.10.10

  Jeg tror terapeutene ofte er så lure at de lurer seg selv.De samler samvittighetsfullt alle observasjoner i en boks og setter et stempel på boksen,en diagnose. Men dermed har de også gjort jobben. Hva som er årsaken til at innholdet har havnet i boksen, er ikke deres bord.

  SvarSlett
 11. Anonym28.10.10

  Mer: Fordi terapien er helt uinteressert i HVORFOR innholdet har havnet i esken,har den ingen mulighet til å fjerne årsaken igjen og tømme esken for innhold. I stedet velger den en annen strategi. Den gjør innholdet mindre ekspolsivt ved å lamme det ned med medisiner.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post