4.9.10

Ønsker psykiatrisk tvangsundersøkelse av 15-åringer

Norsk psykiatrisk forening (Npf) mener alle 15-åringer bør innkalles til en obligatorisk samtale hos fastlegen.

4 kommentarer:

 1. Sigrun, fornemmer jeg en kritisk undertone i din overskrift?? "Forebyggelse" hedder det, at fange "de psykisk syge" allerede inden de bliver "psykisk syg", som nogen ganske rigtigt sagde på Facebook. Det er om at dele så mange stempler ud så tidligt, som bare muligt, også selv om stemplerne slet ikke står i DSM'en endnu. Se bare her: http://www.boston.com/news/health/articles/2010/09/06/early_warning_signs_of_schizophrenia/. "Psychosis risk syndrome", jaha. Hvordan skal farmaindustrien også ellers klare den økonomiske krise??

  SvarSlett
 2. Marian: Ja, jeg har lest om dette nye syndromet, ja.

  Men jeg vil se hvilken lovhjemmel Npfs leder Johannessen har å vifte med når han sier "obligatorisk".

  SvarSlett
 3. Mon ikke, han drømmer om en ordning à la Teen Screen, hvor man skal lægge en skriftlig erklæring fra sine forældre på bordet, hvis man ikke vil screenes, obligatorisk?

  SvarSlett
 4. Pointen med Boston Globe artiklen er jo for resten, at man allerede på nuværende tidspunkt er gået i fuld gang med at gøre brug af stemplet, selv om det ikke står i DSM'en endnu, bare er foreslået til næste udgave.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post