26.8.10

Usolidariske fagfolk

Se på kommentaren nederst på denne siden:

Hva skal vi gjøre hvis det viser seg at vi kollektivt har blitt tvunget til å gjøre et av det største fagetiske overgrep mot pasienter på lang tid.
Hvordan kan vi stiltiende gå med på å rapportere våre pasienter til et sentralt Pasientregister som både Datatilsynet og Personvernkommisjonen har store betenkeligheter til.


Det er altså en psykolog som er svært bekymret over det personidentifiserbare Norsk Pasientregister, som behandlere i spesialisthelsetjenesten skal innrapportere til. Før det ble vedtatt av Stortinget å av-anonymisere registeret, var det debatt om dette, men tilhengerne som deltok i den offentlige debatten var bare fagfolk som henviste til ikke-stigmatiserende sykdommer, som hjertesykdom. Ikke én av dem snakket om psykiske lidelser, så klart.

Psykologforeningen og Psykiaterforeningen forholdt seg tause. Det gjorde forresten psykolog Brita Hunskaar også, som skrev denne kommentaren først i vinter. Solidariteten med pasientene fra fagfolk er altså ikke noe å skryte av. I en så viktig sak er det ikke nok å "gjøre jobben sin" ved å skrive en høringsuttalelse.

Pasient, taushetsplikten finnes ikke lenger - med unntak av hos rådyre privatpraktiserende behandlere uten avtale. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post