3.8.10

Traumer og schizofreni


After half a century of focus largely on the genetic and prenatal biological processes that underlie the grave levels of psychosocial dysfunction found in individuals diagnosed with schizophrenia, interest has returned to understanding the role social and environmental factors play in outcome.

Trauma has been found to be validly and reliably reported by individuals with schizophrenia at unusually high rates, and persons with a history of trauma exhibit graver difficulties functioning than others with schizophrenia and no reported trauma history. Other newly developing research suggests trauma history may be linked to poorer treatment response for patients with schizophrenia. With regards to treatment in general, little is known about how to effectively help individuals with schizophrenia facing trauma-related issues.

4 kommentarer:

 1. Mille3.8.10

  Ja.... hvilken bombe sier jeg.

  Jeg vet om et behandlingssted for unge schizofrene. Jeg vet at på et tidspunkt hadde alle jentene der vært utsatt for overgrep. Hvordan det var med guttene har jeg ikke oversikt over. Tenk om de kunne behandle denne "schizofrenien" uten medisiner, og ikke gi pasientene forbud mot å så mye som hinte til overgrep... To av disse jentene vet jeg er friske i dag. Uten medisiner.

  SvarSlett
 2. Anonym3.8.10

  Kjenner også en med den diagnosen. Som også var utsatt for seksuelle overgrep....

  SvarSlett
 3. Og så er der alle de, der ikke har været udsatte for overgreb, ifølge definitionen af overgreb. Kender man dem lidt nærmere, så kan man f.eks. høre dem fortælle om deres sidste besøg hos mor og far, at mor og far, igen, som de altid har gjort, så længe, som man kan huske tilbage i tiden, havde både det ene, det andet og det tredje at udsætte ved éns tøjstil, éns frisure, éns måde, at sætte sig i sofaen på, osv. osv. osv. At man igen en gang fik at høre, hvor mislykket man er (gerne efter modtagelsen af et psykstempel parafraseret som noget à la "Hvor ærgerligt/synd, at det skulle gå sådan for dig!" respektive, og endnu mere parafraseret "Tænk, din bror/søster/nevø/niece/naboens søn/datter har fuldført/opnået (isæt selv et hvilket som helst af vor tid og kultur som ønskværdigt defineret mål)!" - Det lyder jo lidt mere empatisk, når det formidles på den måde, hvor ynkelig man selv er, hvilken stor skuffelse man er for sine forældre, ikke? Og iøvrigt, så blev der aldrig sagt, at man er mislykket, ynkelig, en skuffelse osv. Hvis man fornemmer noget i den retning, så skyldes det bare éns paranoia jo. Mor/far vil én jo bare det bedste, kan man dog ikke se det?! - At der igen en gang blev sukket en del over skæbnen, den grimme.

  Mere end én gang har jeg set folk kigge med store øjne på mig (lige nøjagtigt som jeg har kigget med store øjne på min terapeut i sin tid), når jeg har påpeget det nedbrydende , overgrebene (sic!), i relationen/kommunikationen. Jamen, det har jo altid været sådan, og er det ikke normalt, at mellemmenneskelige relationer/mellemmenneskelig kommunikation kører sådan?? Jo, normalt er det vist. Alt for normalt til at det erkendes som overgreb. Hvorfor der altså også findes tilfælde af "skizofreni", hvor overgreb ikke kan påvises, at spille en rolle...

  SvarSlett
 4. Marian: Det du skrev fikk meg til å tenke på et tilfelle en psykolog fortalte meg om. Han hadde hatt en psykotisk mann som pasient. Også broren var psykotisk.

  De to hadde en mor som selv var husmor, men som var meget ærgjerrig på sine sønners vegne. Begge var "vellykkede". Men når hun var sammen med sønnen som hadde gjort karriere som forsker, holdt hun fram broren som var forretningsmann som eksempel og fortalte denne sønnen hvor mislykket han selv var. Når hun så var sammen med forretningsmann-sønnen, rakket hun ned på ham og viste til broren som hadde gjort karriere innen akademia.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post