11.8.10

Nytt tilsyn skal overvåke potensielle overgripere

Regjeringen har, i samarbeid med Bipper, nå bestemt seg for å ta et krafttak i kampen mot overgrep mot barn. Den mener overgrep mot ett barn er ett barn for mye.

- Vi er ikke helt i mål ennå med datalagringsdirektivet, grunnet den massive motstanden vi møter på Twitter. Derfor har vi gjort et hastevedtak og opprettet Statens Overvåkingstilsyn, forteller statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

Han vil ikke si så mye ennå om det nye organet, men røper at det skal ta seg av alle griskaller som sikler etter unger.

Tanken er at norske menn skal få begrenset tilgang til nettsteder der de kan tenkes å treffe på barn. I praksis vil det si de aller fleste nettsteder.

- Bare tenk på alle bloggene, sier statsministeren. Man vet aldri om det kan befinne seg et barn der.

Foreløbig er det sikkert at mannlige nettbrukere skal få tilgang til Aftenpostens nettutgave, Vårt Lands nettutgave, Wikipedia, Ordnett.no, Kirken.no og et tiltalls nettsteder til.

- Men vil ikke dette medføre store begrensninger i produktiviteten hos menn som er avhengig av god informasjonstilgang i sin arbeidshverdag? spør journalisten.

- Det er selvsagt noe vi har vurdert, svarer Jens Stoltenberg. Alle intellektuelle menn skal få tak i den informasjonen de trenger. Derfor har vi fått med oss Cathrine Holst, som skal gi dispensasjon til alle som oppfyller kriteriene på en intellektuell. Rune Slagstad er eksempel på en av dem som ikke engang trenger å søke om fritak fra begrensningene. Intellektuelle driver ikke med griseri.

Det nye tiltaket får Mannebevegelsen til å rase. Vi kommer nok til å få lese mange sinte kronikker og innlegg av Ole Texmo i tiden som kommer. Texmo uttaler til NRK at også kvinner begår overgrep mot barn. Har ikke Jens tenkt på det?

Statsministeren tar kritikken med knusende ro:

- Etter våre beregninger er det store flertall overgripere menn. Da er det bare rett og rimelig at vi ikke fratar hele det norske folk menneskerettighetene. Jeg ønsker at våre etterkommere skal huske denne regjeringen som en utrettelig forkjemper for menneskerettighetene også her til lands.

Bloggsfæren koker etter at dette ble kjent. Bloggeren Sigrun, som er verdensmester i å blogge om overgrep mot barn, sier hun vil få gjøre statsministeren oppmerksom på at de fleste overgrep mot barn skjer fra personer barnet kjenner, som familiemedlemmer.

Stoltenberg imøtegår også dette:

- Nå må vi først få det nye tilsynet ordentlig på plass. Så venter kampen for innføringen av datalagringsdirektivet. Etter det får vi se. Jeg må få minne om at barn har det best hos sin familie. Vi er ikke sosialister som har tenkt å oppløse familien.

1 kommentar:

  1. Anonym12.8.10

    Fra spøk til spøk - og kanskje litt alvor: Vi setter en GPS på alle som har vist tilbøyligheter til overgrep og gir dem et elektrisk støt i dertil egnede organer hvis de prøver seg - slik en gjør med hunder hvis de angriper sauer.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post