16.8.10

Ønsker tips om firma

Som en del lesere vet, har jeg en utmattelsestilstand. Jeg har vært nesten bare sengeliggende lenge.

Derfor trenger jeg hjelp til å vaske/rydde/kaste ting. Vet du om et ordentlig firma som gjør sånt i Oslo?

12 kommentarer:

 1. Anonym17.8.10

  Jeg har god erfaring med KVK - Kristiania Visegut Kontor. Vet ikke hvilken økonomisk og helsemessig tilstand du er i, men anbefaler å få deg legeattest som bekrefter tilstanden din (ME/nevrasteni eller annet) og at du derfor har behov for hjelp til rydding, vasking, etc fordi slike fysiske anstrengelser og stress forverrer helse- og livskvaliteten din.

  Med slik legeattest kan du kanskje søke Nav kommune om nødvendig økonomisk bistand, hvis du er i en slik økonomisk situasjon at du evnt. ikke har egne midler.

  KVK er forøvrig både hyggelige, rimelige og til å stole på! Be om tilbud på forhånd, og husk da å ta med alt du vil de skal gjøre. De avlegger evnt. hjemmebesøk.

  Nav kommune plikter å ta legeattester seriøst, spesielt hvis stress/press/ fysiske- og psykiske anstrengelser forverrer helsen din. Har du hjemmehjelp, kan du evnt. forespørre om ekstra hjelp til det du behøver utover det vanlige.

  KVK - og evnt andre byråer innen tilsvarende kan kontaktes via mail. Du finner sannsynligvis adressen på nettsidene.

  Hilsen ME-syk

  SvarSlett
 2. Anonym17.8.10

  de fleste fastleger har nå i dag- i motsetning til få år tilbake - tilstrekkelig kunnskap om ME/utmattelsestilstander og HVA som forverrer disse. de fleste leger er behjelpelige med å forhindre at utmattede ender opp på pleiehjem - det har man sett tilfeller av. legeattest som beskriver tilstand og evnt. det som forverrer blir å regne som "medisinsk behandling" - ettersm det pr.d.d. ikke finnes annen godkjent medisinsk behandling som forebygger eller hjelper for eller imot sykelig utmattelsestilstander.
  stå på Sigrun, krev hjelp til avlastning! lykke til!

  SvarSlett
 3. Takk for råd og tips.

  Jeg velger imidlertid å betale det selv. Slik jeg betaler taxi hver gang jeg må ut av døra og f.eks. handle mat.

  SvarSlett
 4. Anonym17.8.10

  Du kan evnt. søke om tilskudd til bil fra Nav! Har forstått det slik at bil er viktig for å hindre issolasjon - det gjelder også psykisk syke.

  TT-kort har du vel? 60 kr pr tur med drosje

  SvarSlett
 5. Anonym17.8.10

  Har du blitt tildelt noen timer hjemmehjelp? Som evnt. også kan handle inn for deg. Rimelig hjelp, alt etter hvilke årsinntekt du har. Men verdt pengene!!!! Du kan ligge rett ut mens en annen vasker. Lover deg dårlig samvittighet - i begynnelsen! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg vil unngå å ha noe med bydelen/kommunen å gjøre om jeg kan, så jeg har ikke søkt om hjemmehjelp. Det var oppførsel fra ansatte i bydel/kommune som ble så traumatisk for meg at utmattelsestilstanden ble utløst, noe jeg har skrevet om her på bloggen tidligere.

  SvarSlett
 7. En anonym her spør om TT-kort og bil, og svaret mitt blir det samme som ovenfor.

  Dessuten: Jeg er ikke "psykisk syk".

  SvarSlett
 8. Anonym17.8.10

  Kanskje du kjenner noen skoleungdommer i nærheten? De har som regel bruk for noen kroner ekstra,og det å ta i et tak et par timer i uka med litt rydding,støvsuging og handling er bare sunt for dem. Dette kunne også bli til gjensidig sosial glede.

  SvarSlett
 9. Det jeg prøvde å spørre etter i det lille innlegget mitt, var navn på firma som selger slike tjenester. Verken mer eller mindre.

  SvarSlett
 10. Anonym18.8.10

  Forstår godt at man kan bli syk av kommunale saksbehandleres opptreden! Mange er så uprofesjonelle at de skulle vært sperret inne. Ikke stilles de til ansvar heller. Slik som den offentlig ansatte pleieren, som brukte nattevakten til å være på Facebook, hvorpå en med senil dement klarte å komme seg ut gjennm ulåst dør - og frøs ihjel! Det var visst i Trøndelag. Ikke Oslo.

  SvarSlett
 11. Jeg har lurt på det samme Sigrun, så om du får noen gode tips på gode firma så si gjerne i fra.

  Jeg veit det finnes flere rengjøringsfirma som tar privatoppdrag. Eneste jeg kommer på navnet i farta er Citymaid, som jeg mener å ha hørt at gjør mer enn bare å vaske, men jeg har ingen erfaring med de.

  SvarSlett
 12. Anne: Takk for tipset :)

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post