7.8.10

Hva feiler det Sørlandet Sykehus?

I dag leser jeg om Kristina, som har kommentert her på bloggen og som var med i Brennpunkt-dokumentaren om tvang i psykiatrien høsten 2008.
    Fædrelandsvennen forteller at da hun ble tvangsinnlagt, ba barnevernet om informasjon om helsen hennes. I stedet for å svare på relevante spørsmål, kopierte psykiaterne hele journalen til Kristina og ga den til barnevernet. Senere ble opplysningene også brukt i et sivilt rettsoppgjør, med direkte opplesning fra Kristinas pasientjournal. Og dette er kanskje ikke eneste gang sykehuset har gjort noe liknende.
    Si meg, hva er det som feiler dette sykehuset? Dette er ikke første gang jeg leser de utroligste ting om Sørlandet Sykehus: 
- Sykehuset beklager seg over at Høgskolen i Agder er for opptatt av brukerperspektivet i psykisk helsevern.
- Pasientlister legges ut på nettet og blir ikke umiddelbart fjernet. 
70 millioner øremerkede kroner til psykiatrien blir brukt til helt andre ting.
- En overlege ved psykiatrisk avdeling oppretter psykiatrisk journal på en mann han aldri har sett, fordi denne mannen er betatt av datteren til en annen lege. 
    Fins det ikke noen diagnose for sånt?

1 kommentar:

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post