28.7.10

En gjeng med gærninger

- Ifølge Folkehelseinstituttet får om lag en av tre av oss en psykisk lidelse i løpet av et år. Halvparten av oss får det en eller flere ganger i løpet av livet vårt, skriver en debattant i Vårt Land.
   Det var jammen bra at jeg leste dette, for jeg skjønner at jeg ikke har fulgt godt nok med. Jeg prøver jo så godt jeg kan, men har altså ikke fått med meg at Folkehelsa har sluttet å mene 
at bare en av fem får en psykisk lidelse i løpet av ett år
   Normalitet er på vei ut, står det svart på hvitt hos 
The Examiner. Det er jo tusener på tusener bare som sliter med sleep disorder fordi de hiver innpå med kaffe fra Dagsrevyen starter og gjennom hele kvelden til etter at Kveldsnytt er slutt. Alle gamlinger jeg kjenner gjør det.
   Jeg blir altså så glad, så glad over at stadig flere får passere som avvikere. For om galskapen får fortsette, vil kategoriene normal og unormal til slutt oppheves av seg selv. Hele menneskeheten blir en gjeng med gærninger. 
   Da, om ikke før, faller også den diskriminerende særlovgivningen for oss med psykiske lidelser bort. Og menneskerettighetene vil endelig bli menneskerettigheter for psykisk lidende. Hurra!

1 kommentar:

  1. "Den medisinske vitenskap er nå kommet så langt at det ikke lenger finnes friske mennesker". (Aldous Huxley).

    "For hver sykdom legene helbreder med medisin, fremkaller de ti hos friske mennesker, ved å innpode dem med det virus som er tusen ganger farligere enn noen mikrobe: idéen om at man er syk." (Marcel Proust).

    Det er kanskje disse prosessene som nå er i ferd med å fullendes?

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post