29.6.10

Navs begrunnelse for avslag: Blogging

Hos Nav fikk hun vite at hun kom til å få avslag på søknaden om uføretrygd. Det synes hun ikke er det verste. Det verste er begrunnelsen.
For ett år siden startet Dørum å blogge. Det har blitt flere "brev", som starter med "Kjære Nav" etterfulgt av mye frustrasjon.
Nav-legen sjekket bloggen hennes og skriver blant annet i sin vurdering:
- ... hun ser ut til å ha meget velbevart evne til å uttrykke seg skriftlig.

8 kommentarer:

 1. Anonym29.6.10

  Det er vel ingen som lar seg overraske av dette? Har ventet på det! Bare synd folketrygdmedlemmet ikke har tjent penger på bloggingen sin i tillegg!:-) Tips til folketrygdmedlemmet: Lag bloggaksjon blogging for uføre mot nav - og GÅ TIL SAK MOT NAV!

  SvarSlett
 2. Anonym29.6.10

  HA! Hva med trygdelegens kompetanse? Har han papirene i orden? Det har jo i det siste blitt avslørt mye juks og inkompetanse og juksing med CV-er osv hos offentlig ansatte. For ME-syke er skriving på pc ofte den eneste av få aktiviteter som ME-syke er i stand til å utføre! I dårlige perioder kan det å snakke med folk eller omgås folk forverre sykdommen, og være uttappende-på grensen til invalidiserende utmattende! Da er ofte skriving eneste kommunikasjonsmetoden med omverdenen for å unngå total isolasjon. Trygdelegens avslag kan rett og slett være "gjengjeldelse etter varsling". Dørum har jo skrevet offentlig dvs i sin blogg om Nav, og slik betimelig nok avslørt både saksbehandlere og kritisert systemet! Nav-ansatte er uprofesjonelle og tar kritikk personlig. Det har nok trygdelegen som avslo uførepensjon også gjort.

  SvarSlett
 3. Anonym29.6.10

  Til alle ME-syke og andre uføre: Har dere sørget for å slette tidsangivelsene på blogg og blogginnleggene? Hvis ikke risikerer dere at nettopp Nav kan gå dere etter i sømmene og kartlegge hvor ofte og hvor mye dere har vært ute på sosiale medier! Og slett for all del alle blogginnlegg med kritikk av Nav!!!!! - fortere enn svint!

  SvarSlett
 4. Anonym29.6.10

  Har ikke lest Dørums blogg, men skulle ikke Nav-legen heller tatt hensyn til den kritikken bloggeren har rettet mot Navs "saksbehandling"???? Tipper at Nav-legen kan ha jukset med sin CV - at han kanskje ikke er lege, eller i hvert fall ikke kan ha medisinsk innsikt nok til å forstå hvordan Navs vannvittige, kritikkverdige saksbehandling gjør folketrygdemedlemmer enda sykere! Det var vel slik sykeliggjøring bloggeren avslørte!?

  SvarSlett
 5. ARISAN29.6.10

  JEG HAR SAGT DET TIDLIGERE OG JEG SIER DET IGJEN: LEGG NED NAV. DET ER INGEN SKAM Å SNU.

  I tillegg kommer dette som er sitert over, uprofesjonelt. Har selv vært i kontakt med ME-syke som har fått beskjed fra NAV at de ikke kan innvilge uføretrygd nå fordi det er så mye som skjer ift behandling av ME. DVs: Tilbud om LP-kurs som i Norge koster 15000 kr. Her viser det seg at noen blir arbeidsføre etter et slikt kurs andre ikke og noen blir dårligere. Mange prøver det viss de har råd, men dette er ikke et offentlig helsetilbud som alle kan prøve. Og som alla behandling så virker det ulikt på den enkelte person.

  NAV driter på draget igjen og igjen, det er skammelig, injurierende og ulovlig.

  Til alle dere som kjemper: HOLD UT!

  SvarSlett
 6. Anonym30.6.10

  NAV kommune har bidratt med sykdomsforverring for mange ME-syke fordi saksbehandlerne der (sosionomer og jurister o.a.) ikke har en eneste time helsefag i sine studier! Dermed er saksbehandlerne INKOMPETENTE, de evner rett og slett ikke forstå legeattester, ei heller å sette seg godt nok inn i sykdomsproblematikken.


  NAV kommune er livsfarlig både for MEsyke og andre, og bidrar til å skape enda mer sykdom!

  SvarSlett
 7. Vil bare minne om at trygdeleger som trekker konklusjoner uten å ha grunnlag for det ikke er noe nytt, og dermed ikke noe argument mot NAV-reformen.

  En del trygdekontor har holdt seg med noen spesielle leger i saker der saksbehandler har satt seg i hodet at det skal gis avslag. Det er flere som har opplevd at selv etter at trygderetten har avsagt sin dom, nekter saksbehandlere å godta det - med henvisning til nettopp slike trygdeleger.

  Det er systemet med trygdeleger som lever av oppdrag som i praksis gis for å få et spesielt resultat ønsket av en mer eller mindre ukvalifisert ansatt i trygdevesenet/NAV som er problemet. Disse legene "lever" av å levere. Slike leger som kommer til å skifte mening om en diagnose, mister oppdragene sine.

  Altså, et system som er svært nær korrupsjon.

  SvarSlett
 8. Systemkritikk1.7.10

  En stor andel av folkene i Trygderetten har vel også fartstid i NAV eller Rikstrygdeverket slik i de direkte eller indirekte er inhabile i alle kjennelsene de er med på.

  Men det største problemet med tanke på pasienters rettigheter er nok det raagraaum påpeker, praksisen med rådgivende leger. Dette er en ordning som i mange tilfeller gjør det mulig for NAV å ignorere profesjonelle medisinskfaglige vurderinger foretatt av fastleger med inngående kjennskap til pasienten.

  Ordningen kan også misbrukes feks til å sjikanere fastleger eller pasienter som NAV ikke liker trynet på.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post