4.6.10

Eksamenstid

Like før jeg skulle ha eksamen gikk han inn i en drikkeperiode. Fordelen med at han var mye ute på byen, var at jeg fikk tid til å lese. Men samtidig var jeg urolig for hva som kunne komme til å skje.

Etter at jeg hadde gjort unna to eksamensdager og leste til den tredje, ble han skikkelig kranglevoren. Jeg ble også oppfarende, for jeg ble vekket grytidlig av at han støyet når han kom hjem, og en morgen sprakk det for meg. Jeg gikk verbalt "over streken".

Som straff slo han meg flere ganger i ansiktet og hodet, før han kastet meg ned på senga og begikk et svært traumatisk overgrep. 

Jeg løp ut i gangen i morgenkåpa, men han kom etter og dro meg inn. Så jaget han meg inn på stua, gikk ut på badet, og tappet i en bøtte kaldt vann. Den helte han over meg og nektet meg etterpå å tørke meg, selv om vinduet sto åpent og jeg frøs. Jeg husker ikke mer av den morgenen. 

Utpå dagen var han blitt edru. Da var han en spak mann. Han gikk uten et ord inn på kjøkkenet og begynte å vaske opp. Jeg gikk inn på badet og fylte opp en bøtte kaldt vann. Den helte jeg over ham. Dette var den eneste gangen jeg turte å ta igjen med samme mynt, og jeg følte meg sant å si fryktelig modig. 

- Slik du har det akkurat nå, slik hadde jeg det i dag tidlig, sa jeg. Nå kan du selv kjenne hvor festlig det er. 

Resten av dagen brukte jeg til å lese. 

Neste dag hadde jeg ny skriftligeksamen. Jeg møtte opp med solbriller og masse sminke. 

Eksamenen var passe vanskelig. Jeg storkoste meg med en utfordring som var til å mestre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post