21.5.10

Spørreundersøkelse fra Amnesty

Amnesty har en spørreundersøkelse om deres framtid. Styret i Amnesty i Norge ber om innspill på forslag til strategi for de neste seks årene. Du kan delta i spørreundersøkelsen her.

De har faktisk med rettighetene til mennesker ved bruk av tvang i psykisk helsevern. Det hadde jeg
nesten ikke ventet.

Oppdatering

Den våkne Marian påpeker at mens det står i Strategiplanen at Amnesty vil jobbe for at Norge og andre land ratifiserer Migrantkonvensjonen, så står det ingen ting om Konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD).

Share/Bookmark

4 kommentarer:

 1. Ganske interessant, at det eksplicit nævnes i den "Strategiske plan", at både migrantkonventionen, flygtningekonventionen og børnekonventionen ratificeres respektive overholdes, mens CRPD'en ikke nævnes med et ord, og psykiatriserede menneskers rettigheder generelt kun omtales i en enkel sætning: "Sikre rettighetene til mennesker ved bruk av tvang i psykisk helsevern." Dvs. der stilles stadigt ikke spørgsmålstegn ved psykiatrisk tvang som sådan, som CRPD'en (og dermed FN) gør det. Simpelthen for ringe.

  SvarSlett
 2. Marian: Jeg antar de ikke har tatt den med fordi Norge ikke har ratifisert den.

  SvarSlett
 3. Sigrun: muligt, men de tager migrantkonventionen med, og siger, de ønsker den ratificeret. Så, den er åbenbart heller ikke ratificeret i Norge endnu. Og så fatter jeg altså ikke, hvorfor CRPD'en så ignoreres.

  SvarSlett
 4. Du har rett! Dette var merkelig. Jeg har stilt spørsmål til Amnesty Norge på Twitter, men ennå ikke fått noe svar.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post