22.5.10

Franz Kafka på Sørlandet Sykehus

Les lørdagskommentar i dagens Fædrelandsvennen og la deg forskrekke.

En lege ved Sørlandet Sykehus fant at en 32 år gammel manns SMS- og brevkontakt med hans datter på 19 år var ubehagelig og uønsket. Han tok saken opp med sin kollega, en kjent overlege i psykiatri, som på strak arm stilte en diagnose om en alvorlig sinnslidelse.Share/Bookmark

6 kommentarer:

 1. Anonym23.5.10

  "Professionelt opsøgende diagnostisk langdistancearbejde" - det lyder som et mareridt for ethvert demokratisk samfund.Det er da ikke til at bære med så ringe retssikkerhed..

  Psykiatriske journaler burde i øvrigt slettes hvert 10. år (eller oftere), så folk fik en chance for at starte forfra. Vi udvikler os jo som mennesker - men 30 år gamle journaler beskriver jo kun - hvordan vi har haft det, engang.. Så de kan overhovedet ikke bruges som udgangspunkt for noget som helst. Men er snarere være en byrde og forhindring for at se det menneske, der i nuet har behov for hjælp.

  SvarSlett
 2. Men en ting er det å bli fjerndiagnostisert. Noe mye verre er det jo å bli diagnostisert på nært hold. Når skal man begynne å bry seg om det som skjer når man faktisk er pasient i psykiatrien, på deres poliklinikker, sykehusavdelinger og ikke minst når skal man begynne å bry seg om det som pasienter utsettes for BAK psykiatriens murer? medisinert, elektrosjokket, tvangsinnesperret, tvangsforet med piller, tvangsstukket med sprøyter... Psykiatriens fagfolk er keisere uten klær, hvor lenge skal det drøye før denne verden gjennomskuer psykiatriens faglige luftslott?

  SvarSlett
 3. Svar fra sykehuset: "I denne saken står vår saksbehandling til stryk".

  SvarSlett
 4. Selv om den kjente psykiateren ble frikjent tross lovbrudd, så henges han ut med navn i Fædrelandsvennen.

  SvarSlett
 5. hei den artikkelen er sporløst forsvunnet

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er dessverre ikke å oppdrive lenger, med unntak av i Atekst.

   Slett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post