18.4.10

Psykiatriseringens tidsalder

I går kveld viste NRK filmen Shabanas valg.

Det tok ikke lang tid før noen havnet i bloggen min etter å ha googlet Shabanas navn sammen med en psykiatrisk diagnose.


Shabanas valg 2:00 from Skofteland Film on Vimeo.

Bookmark and Share

4 kommentarer:

 1. Jeg kan selvfølgeligt godt tænke mig, hvilken diagnose der blev googlet på her... man kunne sige, det er et skældsord, ikke en diagnose. (Men det er de jo allesammen, psykdiagnoserne, mere eller mindre, skældsord.)

  Jeg har ikke set filmen, bare læst synopsen, og jeg fatter ikke helt, hvor en psykdiagnose overhovedet kommer ind i billedet her, med mindre man har nogle forestillinger om, at kvinder hører til hjemme ved komfuret, og at de, der ikke har det, at være hustru og mor som deres højeste ønske, klart må være syge i hovedet på en eller anden måde. Usmageligt.

  SvarSlett
 2. Marian: Usmakelig, ja. Det må være en som på et eller annet vis holder på å bli sosialisert i å se på mennesker som diagnoser
  Man kan se hele filmen ved å klikke på den første lenken (NRK).

  SvarSlett
 3. Mille18.4.10

  Herregud, er det mulig??!

  SvarSlett
 4. Anonym18.4.10

  Så filmen. Dårlig! Ensidig. Hvilken egotrip fra fotgrafens side! Han som sytende, forelsket, og egoistisk mann bak kamera. Mens Shabana, hun oppførte seg akkurat slik som menn vanligvis gjør. Velger karieren:-)

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post