9.4.10

Gratulerer til alle barn!

Foto: p_x_q/flickr

I dag er barneloven endret slik at det nå er helt forbudt å slå og å skremme barn. Gratulerer til alle barn!

Samtidig er jeg litt trist, fordi det tok så fryktelig lang tid. Det kom forbud mot at menn kunne slå kona i 1891, mens barn altså ikke fullt ut fikk lovs beskyttelse før 119 år senere.

6 kommentarer:

 1. Anonym10.4.10

  GRATULERER alle barn! - også fra meg. Viktig at fysisk vold er forbudt, men også psykisk vold i form av skremmende, plagsom eller hensynsløs opptreden overfor barn er også forbudt!

  Nå må de fedre og mødre holde kjeft, som skremmer barna sine med at naboen er "gal", mens det egentlig er far/mor som ikke er helt go'.

  Nå må de fedre som tar ut sitt verbale raseri på naboen eller kona i påhør av barna sine, holde kjeft, ellers kan disse fedrene nå bli straffet. KJEMPEBRA og på høy tid!

  Og mor kan ikke lenger stå stilltiende ved siden av å la far skjelle andre ut i påhør av barna. Nå legges det føringer for at også mødre må ta ansvar for å begrense fedres fysisk- eller psykiske vold mot barn! Ellers kan mor bli straffet. Kjempeviktig! Mange har opplevd seksuelle overgrep fra far, som mor sannsynligvis har visst/hatt mistanke til, men ikke forhindret fordi hun ikke har våget å gripe inn. Nå kan mor bli straffet hvis hun ikke bidrar til å forhindre slike seksuelle misbruk av barna sine. VÅKN OPP MØDRE!

  Mor kan ikke lenger ta parti med far når han skjeller ut naboen i påhør av barna, da kan hun bli straffet! Uansett om hun tier eller om hun bidrar til slik utskjelling hun også, fordi hun frykter ektefellens tyranni om hun lar være å "støtte" fars fysiske- eller psykiske vold, så kan altså mor bli straffet hvis hun utviser unfallenhet når det gjelder å verne/beskytte sine barn for enhver form for vold, enten den kommer fra far eller andre.

  Lykke til med MER ÅRVÅKENHET OG MOT, MØDRE!

  SvarSlett
 2. Ja ja det er kjempekjekt for de som kommer etter oss Sigrun ;) Hadde det ikke vært noe om den hadde hatt tilbakevirkende kraft også.

  Nuvel, det var jammen på tide, nå får vi bare håpe at folk ikke kvier seg fra å melde i fra om sånne tilfeller. Jeg skal i alle fall ikke nøle om jeg ser eller hører noe. :P

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye til alle barn fra meg også! Verden utvikler seg, selv om det sannelig tar den tiden som det tar! På den andre siden, så gir det også fornyet inspirasjon til våre drømmer om endringer på andre områder i samfunnet - fornyet inspirasjon til drømmen om at en endringer en vakker dag vil skje. Tusen takk - og gratulerer igjen så mye, alle barn!

  SvarSlett
 4. Anonym10.4.10

  Skulle gjerne hatt den kakeoppskriften, ser innmari god ut!

  SvarSlett
 5. Dette er en veldig viktig lov. Jeg jobber med et blad knyttet til vold og forebygging. En kvinne jeg snakket med fortalte at hennes far i alle år hadde brukt fysisk avstraffelse mot barna. Han begrunnet dette med "omsorg" og at dette var hans form for oppdragelse. En gang på 90-tallet ble det forbudt å slå barn (med unntak av lette klask, da). Denne loven ble i følge kvinnen brukt mot faren hver gang han hevet hånden sin. De fikk en slutt på den fysiske avstraffelsen fordi de truet med å ringe politiet hver gang.

  Å tillatte "lette klask" blir feil. Det overlater til enkeltmennesker å definere - hva er et lett klask? Er det et lite dask på hånden eller er det et slag midt i ansiktet så lenge du ikke bruker knyttneven?

  SvarSlett
 6. Anonym16.12.10

  Stort sett bare rettet mot menn dette her.....

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post