9.3.10

Regjeringen varsler ny kurs

Knut Storberget, Hanne Bjurstrøm, Audun Lysbakken, Anne-Grete Strøm-Erichsen og Reidar Hjermann varsler at de vil innkalle til en pressekonferanse i nær framtid, etter at de har sett to programmer med Harald Eia på TV.

Hjermann og Lysbakken jubler over det siste programmet, der det kom fram at barn tåler alt. Riktignok nevnte en forsker at i 3-4 prosent av alle hjem blir unger skadet for livet, men hovedproblemet er jo ikke dette, men at den norske stat bruker uhorvelig mye penger på barnevern, barnehager, barneombud og barnestatsråd.

- Nå kan vi bruke disse pengene på helt andre ting, heter det i en samlet pressemelding fra regjeringen og ombudet.

Riktignok er Reidar Hjermann så lei seg at han er helt på gråten, for nå må Barneombudet legges ned. Men han er klar over at tanken bak opprettelsen av ombudet var at det skulle gjøre seg selv overflødig.

Storberget er den som kanskje er aller mest lettet:

- Jeg har tenkt og tenkt, og ligget våken mange netter fordi vi ikke har kommet i mål med voldtektssaker i rettsapparatet, sier han. Men nå når vi har skjønt at vold og overgrep ikke gjør noen ting når det går ut over barn, så har vi trukket den slutning at voksne kvinner tåler slikt veldig godt. Dermed trenger ikke volds- og voldtektsmenn å bli straffet lenger. I tillegg skal alle krisesentrene legges ned.

På barnesiden vil også straffrihet frigjøre midler.

- Selvsagt er det trist for meg at barnehusene, som var min store oppfinnelse her i livet, blir borte, sier justisministeren. Men vitenskap må seire over lidenskap.

Lysbakken og Bjurstrøm hadde opprinnelig tenkt å spørre Harald Eia hvordan arbeidsmarkedet kunne bli mer skreddersydd til å passe med arbeidstakernes kjønn. Men så kom de over den nye boken til fru Herland, og dermed var løsningen gitt:

- Vi vil ha kvinnene tilbake til hjemmet, sier Hanne Bjurstrøm, for også Herland sier at kvinneligheten ligger i genene, og at kvinnens oppgave er å være mannens slave. Når kvinnene har gått hjem, kan vi få alle NAV-brukerne meget raskt i arbeid, og vi vil spare enrorme utgifter til trygd og byråkrati med meldekort. Ja, altså de mannlige NAV-brukerne. Kvinnene får finne noen å gifte seg med, dersom de ikke allerede har klart å skaffe seg en mann.

Helse- og omsorgsministeren er like strålende fornøyd:

- Alle kvinner som nå blir hjemmeværende, skal endelig få lov til å ta seg av sine høyt elskede, demente foreldre. Vi legger derfor ned alle sykehjem. Tenk så deilig det blir i framtiden å få slippe den evinnelige sykehjemsdebatten.

Sunniva Ørstavik var også invitert med i dette samarbeidet, men var den eneste som avslo:

- Hva slags påfunn er dette? Ikke tale om at jeg legger ned mitt verv, sier hun. Jeg er inne i en meget spennende prosess i hijab-saken. Og vet du hva? Hijab-bruk ligger ikke i genene!

Share/Bookmark

5 kommentarer:

 1. Anonym9.3.10

  Jeg skulle ønske dette bare var en spøk.

  SvarSlett
 2. Anonym9.3.10

  Hahaha - kjempebra, Sigrun!!!!
  Liv

  SvarSlett
 3. Anonym9.3.10

  "- Alle kvinner som nå blir hjemmeværende, skal endelig få lov til å ta seg av sine høyt elskede, demente foreldre. Vi legger derfor ned alle sykehjem."

  Så undgår man også sygehuspersonalets omsorgssvigt af ens demente nære pårørende. For man er jo ikke selv berøringsangst, når det handler om at møde - den demente - hvor vedkommende er.

  Og man slipper for chikane fra sygehuspersonale, der ikke tåler kritik om deres adfærd overfor de svageste medborgere.

  Charlie

  SvarSlett
 4. Lær dere forskjellen på deskriptive og normative utsagn.

  SvarSlett
 5. Per Son11.3.10

  Eia og co forsøker å framstille norske samfunnsforskere som subjektive og blinde, mens hans kilder er objektive og ute etter "sannheten".

  Men hvis det er slik at hans kilde i program 2 (Plomin som refererer til sin Colorado-studie), er ute etter "sannheten", hvorfor fortalte han ikke da at at adoptivbarna og de biologiske foreldre i studien har NULL(!) korrelasjon på personlighetstrekk?

  I stedet brukes IQ-tallene fra studien til å underbygge generelle personlighetsstrekks arvelighet, og å nærmest eliminere "foreldrefaktoren".

  Og hvorfor forteller ikke Plomin at IQ-korrelasjonen gir en del underlige utslag som vanskelig kan forklares genestisk, men som sannsynligvis tilsier at studien ikke er designet godt nok til å fange opp arvelighet, og at adopsjonsstudier som sådan har møtt sterk kritikk pga sine metodologiske svakheter.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post