17.2.10

Nye tider for bloggere

Nå blir det slutt på bloggeres dikteriske frihet. Landets største avis, VG, skal visstnok om bare få timer kunngjøre bloggernes Bloggplakat, som inneholder regler for sømmelig bloggeratferd.

I kampen mot snikislamiseringen er det bestemt at all blogging i norsk luftrom nå skal ha kristen formålsparagraf. Dette vil få følgende konsekvenser: 

- Bloggerne må være ærlige og transparente. Løgnen som gjennomsyrer vårt sekulære samfunn er en uting. Ærligheten begrunnes med det åttende bud: "Du skal ikke lyve."

Det er i øyeblikket opprør blant de litterære bloggerne, som ikke synes å være klar over sin kristne arv. Allerede i oldkirken var jo de kristne motstandere av fiksjon, noe som fikk dem til å ta avstand fra teateret, som framstilte en falsk virkelighet. Og romanens framvekst skjedde, som vi alle vet, på 1700-tallet da avkristningsprosessen allerede var i full gang. Men intet kan skjules for Herren, som - slik det heter i Åpenbaringsboken - "er den som gransker nyrer og hjerter".

- Bloggerne må ikke være opptatt av å tjene penger. Forelegget for dette budet fins i Matteus 19: "Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik mann å komme inn i himmelriket."

- Bloggerne må ikke forderve ungdommen. Bakgrunnen for denne regelen er Matteus 25: "Det dere gjorde mot en av disse mine minste, det gjorde dere mot meg".

Via kontakter inn i det psykiatriske miljøet har jeg dessuten blitt informert om at også Psykologforeningen vil komme med krav om hvordan blogging skal foregå. I sin monomane opptatthet av lavterksletilbud har foreningen innsett at de må møte folk der de er, altså på nett. Presidenten ble ganske forskrekket da han så alle bloggerne som sliter psykisk og som bare graver seg enda lenger ned i elendigheten ved å blogge om galskapen sin.

Prinsipperklæring om evidensbasert psykologisk praksis ble vedtatt av Sentralstyret i Norsk Psykologforening i januar 2007 og er derfor bindende for alle medlemmer, også psykologer som beveger seg i bloggverdenen. Jeg skjønte det ville ende slik allerede i fjor, for da jeg spurte en psykolog på Twitter om bloggingen vår kommer til å bli underlagt psykologenes evidensmani i framtiden, fikk jeg bekreftet det: "det blir bare å følge manualen heretter ja".

Vel, det var moro så lenge det varte, i de snart to årene jeg har vært en blogger som har nydt godt av ytringsfriheten. 

Share/Bookmark

2 kommentarer:

 1. Anonym17.2.10

  hm...Noe for Viktor Viktorsen, mon tro?

  SvarSlett
 2. Anonym17.2.10

  Jamen de stakkels "professionelle" skulle jo helst ikke tage fagligt fejl af vurderinger - ved at overreagere på kreative skriftlige udtryk.

  Så det er da klart, at de kræver sandheden - ellers kommer de jo bare til at "dømme" raske mennesker som værende "syge/traumatiserede/genetisk belastede" i al deres iver for at praktisere deres "professionelle frelsergerning"!

  De vil jo blot beskytte sig selv mod flere fejltagelser. For FALSK og PÅLAGT TERAPI skader jo mere end det gavner..

  Det kan give PTSD og andre grimme ting, når man føler sig mentalt voldtaget og frataget sig sin ret til at sige NEJ TAK! Uden at have opsøgt de professionelle selv.

  ...Og så er de jo nødt til at holde fast i deres første indtryk - for ellers skal de jo reflektere over kvaliteten af deres faglighed og indgriben i privatlivet.


  Ofelia

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post