14.2.10

Journalist Haakon Eliassen blogger om tvang

Journalist Haakon Eliassen i TV 2 Nyhetene har skrevet et blogginnlegg om tvang i psykiatrien.

Norsk Psykiatrisk Forening vil ikke overfor TV 2 erkjenne at det begås overgrep.

- Det er et spørsmål man hverken kan svare ja eller nei på, mener foreningens leder Jan Olav Johannessen.

Det kan synes noe defensivt tatt i betrakning av det faktisk finnes minst en dom som slår fast at en ung kvinne ble utsatt for frihetsberøvelse og at menneskerettighetene ble brutt. Å ikke kalle dette et overgrep synes selvsagt uforståelig for mange.

Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Siri Lill15.2.10

    Helsemyndighetene krever at positiv effekt skal kunne dokumenteres for en behandling av sykdom eller plager. Positive virkninger av tvang kan ikke dokumenteres for tvangstiltak ved behandling for psykisk sykdom eller plager. Tvang påfører et menneske smerte, fortvilelse, panikk, angst, en følese av krenkelse og å være utsatt for overgrep. Inntil ingen kjente positive virkninger av tvangsanvendelse i psykiatrien kan dokumenteres, må jo seriøse helsearbeidere erkjenne at overgrep forekommer, ja, kanskje i de fleste tilfellene. Hvorfor er ikke tvang kjent ulovlig annet i enn i rent nødverge?

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post