17.2.10

Folkehelseinstituttet ikke vel bevart

Folkehelseinstituttet har laget brosjyrer om det de kaller "brukerperspektiv", men de tar utgangpunkt i hva slags DIAGNOSER brukerne har fått, altså det medisinske/psykiatriske perspektivet.

De surrer tydeligvis rundt helt i sin egen verden - men de har fått med seg Mental Helse Norge og Rådet for psykisk helse. Mental Helse representerer altså ikke hele medlemsmassen. Mens Rådet for psykisk helse tydelig taler med to tunger.

5 kommentarer:

 1. De surrer i hvert fald rundt i brugerverdenen. Bruger, som consumer (af diagnoser, f.eks.).

  SvarSlett
 2. Takk for oppklaringen, Marian :)

  SvarSlett
 3. ms.mess17.2.10

  Illusjons svada, pengesløsing!
  Dem har lagt vekt på å være realistiske også, gosj!
  Hva nytter det å være åpen når det er i psykiatriske helsevesen det svikter så totalt, være seg realistisk du! Jeg har et eget arkiv rom som 'huser' journalen min over tiår med åpenhet til både pårørende og helsepersonell. Hvor er forståelsen og støtte til å takle hverdagen bedre?!

  SvarSlett
 4. Per Son17.2.10

  Dette er Folkehelseinstituttet i kjent stil. De er mestre til å fange opp (nye) positive utrykk for så å bruke dem for å kamuflere sine arkaiske budskap som moderne og menneskevennlige.

  Vi husker vel alle TOPP-prosjektet (Trivsel og Oppvekst osv). Dette prosjektet avstedkom artikler der kjernen var:

  1) Ingen adferd hos foreldre kan skade barn psykisk, uansett hvor ille adferden måtte være.
  2) Noen barn tvinger, gjennom sine genetiske dirsposisjoner, sine foreldre til å behandle dem ille.
  3) Foreldre som behandler sine barn bra, beskytter barna mot iboende snikende genetiske tilbøyeligheter for psykisk sykdom.

  Altså:

  a) God behandling kan beskytte, men dårlig behandling kan aldri skade; barn tåler alt!

  b) Å bli behandlet godt er ingen menneskerett, men man får slik behandling nærmest ufortjent.

  SvarSlett
 5. Siri Lill20.2.10

  Det som er RIKTIG ILLE, er at Mental Helse Norge har gått sammen med Folkehelseinstituttet i dette. Rådet for psykisk helse, som jo har mange bra medlemsorganisasjoner, er tross alt opprettet av Den (mektige) norske lægeforening, og må nok følge dem i det meste. Opprinnelig het "rådet" Rådet til fremme for psykiatrisk forskning, og ble omdøpt til Rådet for psykisk helse i forbindelse med TV aksjonen tidlig på 1990-tallet, for det opprinnelige navnet ville jo ikke oppmuntre folk til å gi penger. Selv etter at "rådet" skiftet navn til Rådet for psykisk helse, har det beholdt samme agenda i hovedsak. Det har heldigvis vært generalsekretærer som har hatt gode holdninger, men enten har de sluttet før tiden eller hatt en veldig slitsom tid. Synnøva Ørstavik gjorde en kjempejobb! men hun er jo blitt Likestillings- og diskrimineringsombud, der hun kanskje kan fortsette noe av det gode arbeidet.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post