17.2.10

Feige politikere ville ikke snakke om menneskerettighetsbrudd

Jeg prøver å sende dem videre til det ordinære klageapparatet og det som da skjer er at hvis de kommer med en påstand om brudd på menneskerettighetene, brudd på artikkel 8 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen for eksempel i en konkret klagesak, så får de da ofte beskjed tilbake fra fylkeslegen og eller andre at det er ikke deres oppgave å se på dette. Det jeg ser, er at disse forskjellige ombudsordninger, klageinstanser, kontrollkommisjonen, statens helsetilsyn ..de ser ikke på om menneskerettighetene er brutt i konkrete saker… de ser bare på om man har handlet slik som norsk sier… og det som er faktum det er jo at selv om man bruker norsk lov og handler innenfor de rammene loven gir så er det åpent for skjønn og det skjønnet kan brukes feil. Og da fungerer menneskerettighetsbestemmelsene som et korrektiv, som et supplement, hvor fokuset går på selve krenkelsen...

Advokat Gro Hillestad Thune i Dagsnytt Atten.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre uttaler seg til NRK.

Det er påfallende at det virker som Støre ikke engang klarer å ta ordet "menneskerettigheter" i sin munn når han snakker om Norge.

Hvorfor snakker han om å "ivareta nordmenns interesser" og "feil og mangler" når det er menneskerettighetssituasjonen det er snakk om? Fordi han ikke kan påstå at "vi har mange ombud og instanser som ivaretar nordmenns menneskerettigheter, (...) eller "vi har mange kontrollordninger som belyser menneskerettighetssituasjonen i samfunnet"! Derfor bruker han andre ord.


Share/Bookmark

3 kommentarer:

 1. ms.mess18.2.10

  Fikk med meg interjue, og et viktig tema/budskap retta mot politikerne.
  Håper budskapet blir tatt til etteretning av de 'folkevalgte'!
  En stor takk til Gro Hillestad Thune.

  SvarSlett
 2. Siden de forskjellige instansene oppfører seg som Kain: "Er jeg min brors vokter?",så burde toppolitikerne stilles dette spørsmålet: Hvem er min brors vokter? Hvem kan stilles til ansvar hvis de ikke går videre med de sakene de får kjennskap til?

  SvarSlett
 3. Anonym18.2.10

  http://www.kjoeller.dk/boeger/0405Netvaerk-filer/image006.jpg

  O.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post