22.1.10

Uten håp?

- I den klassiske behandlingen forventes det ikke at den overgrepsutsatte har forutsetninger til å etablere positive seksuelle relasjoner, leser jeg.

Stemmer det? Hvorfor sier da ikke behandlerne det rett ut til klientene, så de vet hva de har å forholde seg til?

Er det en slik innstilling som gjør at terapeuter kan oppmuntre til promiskuitet?

Jeg ble kvalm da jeg leste i journalen min:

Klienten ble med en mann som hun traff ute på byen hjem. Hun fant ham svært attraktiv, og de flørtet, men hun ville ikke ligge med ham. Det virker som om det stoppet opp før det kom til samleie.

Idiot! Jeg ville ikke ha noe one-night-stand med ham, og det hadde helt andre grunner enn at jeg "stoppet opp" seksuelt. Jeg bare prøvde å være fornuftig - og det burde vel heller blitt ansett som noe positivt?

En mannlig psykolog og jeg forbandt antakelig det å bli med noen hjem fra fest med litt ulike ting.

1 kommentar:

  1. Jeg fik faktisk at vide, at jeg ikke skulle regne med, at nogensinde kunne fungere "normalt" mht. nære, intime forhold, dvs. etablere "positive seksuelle relationer". Så, på sin vis blev det sagt. Jeg ville imidlertid ønske, der, i stedet for, var blevet sagt, at min terapeut ikke forventede, at terapien kunne bidrage til at "normalisere" mine evner på området.

    Mens jeg synes, det må være en selvfølge, at der spilles med åbne kort, mht. hvad terapien/terapeuten er gearet til, at arbejde med, så mener jeg dog ikke, at terapeuter har ret eller kompetence til at spå fremtiden for deres klienter, uanset om man så kalder det nok så klinisk-videnskabeligt "prognose", eller altså ligeud "spådom". Faktisk synes jeg, de, i lyset af det enorme potentiale til at blive selvopfyldende profetier, deres udsagn har for manges vedkommende, bør holde sig helt og aldeles fra, at udtale sig konkret om, hvad de tror, deres klienter vil kunne opnå af forandring.

    Nu er det ovennævnte eksempel ikke det bedste, siden jeg, om end jeg selv synes, jeg er blevet en del bedre til det dér med mellemmenneskelig nærhed, stadigt har problemer med at fungere "normalt" på området. Men jeg fik f.eks. også at vide, at jeg nok aldrig ville kunne klare, at være sammen med flere, end to, tre andre mennesker ad gangen. F.eks. til fest og lignende. Det resulterede i, at jeg nærmest blev bange for bare at prøve. Men heldigvis er jeg jo tilpas meget oprører, at jeg alligevel prøvede - og hen ad vejen lykkedes. The sky is the limit.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post