5.1.10

Om den nye nasjonalsporten

Lothiane: Det er på sin plass med gratulasjoner til regjeringen og media for en særdeles vellykket holdningskampanje. Jeg tenker på denne gradvise påvirkningen der folket har blitt fortalt gjentatte ganger om hvor dyre trygdeordningene er, hvor mange syke vi har, hvor late norske arbeidstakere er og om alle juksemakerne som grafser til seg hardt arbeidende folks skattepenger.

Helge: Men hvorfor la fakta komme i veien for en god mulighet til å tyne de sykeste og svakeste? Det er jo blitt den nye nasjonalsporten. Og er tydeligvis en god avledningsmanøver.

Fred Rune: Politikerne er redde for å bli straffet av sine velgere.
Da er det en tradisjonell strategi å skaffe seg en ytre fiende, en felles pariakaste, noen syndebukker som kan få det første ansvaret for at vi må stramme inn. Nå er det de som faktisk tar ut sine sykerettigheter som blir denne "ytre fienden". For klarer politikerne å fokusere på dem som problemet, fremfor sine egne urealistiske valgløfter, kan de ha et håp om å komme mest mulig skadefrie fra dette selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post