24.1.10

Offentlighet og klasse

Det at offentligheten tillater det såkalte private språket, åpner rommet for flere grupper og stemmer. For det er tross alt slik at noen behersker det analytiske og perspektivrike språket bedre enn andre. Skillet mellom det private og det personlige har ofte et klassemessig aspekt som kritikerne ser bort fra.

Det er derfor en stor demokratisk gevinst at så mange kommunikasjonsmåter slipper til, det være seg av banalt, trivielt eller følelsesmessig slag. Også slike erfaringer kan ha relevans for det samfunnsmessige, og si noe vesentlig om hvordan vi innretter livene våre.

Og for dere som er redde for at det analytiske språket skal bli fortrengt: Slapp av. Vi har trolig aldri hatt et så pluralisert og mangefasettert medielandskap som nå. Ordet intimitetstyranniet har derfor utspilt sin rolle.

Unn Conradi Andersen i Dagbladet Magasinet.

Se også: Full åpenhet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post