11.1.10

Mer hetsing

Så lenge noen trenger håp, finnes heltehistoriene – og de håpefulle er det mange av ennu. De er sågar de samme som på Askeladdens storhetstid: de mislykkede – de som ikke når sine mål i hverdagen, men må drømme om dem. Det er mobbeofre, skoletapere og de bent ut late, som aldri kommer seg opp av sofaen for å ta seg utdannelse eller arbeid. Det er de som ikke tar livet i egne, besluttsomme hender, men inntar offerrollen overfor alle og enhver, og det offentlige især: Skolen sviktet visst, psykiatrien sviktet, fastlegen sviktet og Nav sviktet dem mest av alle, mange av de 350000 som nå mottar uføretrygd.

Kommentar av Petter T. Stocke-Nicolaisen, redaktør Mediaplanet.

8 kommentarer:

 1. Huff, blir kvalm av det. Det er for enkelt å bare fyre løs på trygdede og høyt sykefravær osv..

  En ting som jeg tenker på midt oppe i det hele, er at det finnes de arbeidsgivere som ikke en gang legger forholdene til rette sånn at den sykemeldte kan jobbe litt om formen skulle være inne.
  Det er mennesker som mobbes i jobben sin og mange av dem blir faktisk syke. Det er heller ikke alle arbeidsgivere som er like hyggelige å ha med å gjøre og folk har blitt syke av det.

  Dette er et stort og nå veldig ømt område for mange.

  SvarSlett
 2. Arisan11.1.10

  Jeg blir og litt overrasket over at Adressa presenterer denne meningsytringen.

  SvarSlett
 3. Anonym11.1.10

  Jeg grøsser når jeg leser dette. Syke er visst fritt villt for tiden. Det er bare trist, og på banen kommer mennesker med lite eller ingen empati og stigmatiserer en bestemt gruppe ytterligere. Tragisk.

  SvarSlett
 4. Dette var rett og slett skremmende lesning. Det kan virke som det snart ikke er grenser for hva man kan få seg til når det gjelder å tråkke på dem som har det vanskelig nok fra før, huff!

  SvarSlett
 5. Mille12.1.10

  Og dette publiseres? Herregud! Enig med Laila, skremmende lesning.

  SvarSlett
 6. Litt rart at det publiseres, for har man gangsyn vil man se det tåpelige i utsagnet. Men demagogiske utsagn som dette kan kanskje likevel være egnet til å forme opinionen, for "det enkle er ofte det beste". Og da er vel hensikten oppnådd.

  SvarSlett
 7. Per Son13.1.10

  Hva med tvilen og tiltalte? Hva med bevisbyrden?

  Skal en framsette skråsikre påstander om negeative peronlige trekk ved andre mennesker, så hviler bevisbyrden blytungt på ens skuldre. Da hjelper det fint lite med retorisk snikksnakk.

  SvarSlett
 8. Jeg har et lite svar til ham i Adressa i dag.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post