28.12.09

Samme krenkelse oppleves ulikt

Enhver krenkelse oppfattes ulikt av dem som rammes. Samme type overgrep, eksempelvis oralt misbruk, resulterer ikke i at de personene som misbrukes opplever det samme. Hvordan den krenkede oppfatter farger, lyder, lukter og former avgjør hvordan vedkommende preges av opplevelsen. Krenkelsen fører til like alvorlige, men ikke like konsekvenser for den misbrukte.

- Et barn som opplever en av de mest destruktive former for overgrep, nemlig oral penetrasjon, har opplevd å bli påtvunget en motbydelig, kvalmende og ofte bokstavelig talt kneblende og kvelende fremmedgjøring av sin munn, sier Anna Luise Kirkengen.

På et seminar jeg var på fortalte Kirkengen om en pasient som var svært overvektig. Overvekten ble et stort problem da pasienten fikk en alvorlig sykdom og burde opereres. Legene sa at vedkommende måtte spise mye mindre.

Ingen spurte hvorfor matinntaket var så høyt.

Pasienten ble oralt misbrukt som barn. Smaken av sperma var i munnen hele tiden. Den eneste måten å slippe unna den på, var å spise.

Et apropos til debatten om overgrep, løvetannbarn og gener.

Se også: Å klare seg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post