9.12.09

Rettspsykiater: - Bloggeren er ikke farlig for Obama

Politiet frykter for ustabile personer under Obamas besøk i Oslo. De har derfor tatt alle mulige forholdsregler som overhodet tenkes kan.

De har blant annet googlet hele weben, og scannet alle blogger tilhørende personer bosatt i Oslo-området.

En av dem er bloggen tilhørende Sigrun Tømmerås. Der fant de så mye rart at de sporenstreks tilkalte psykiatrisk og psykologisk ekspertise. Professor i psykiatri og ekspert på psykopati og personlighetsforstyrrelser A. A. Dahl er ikke i tvil: Damen er ustabil.

- Her ser man en blomstrende emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse, sier han til TV 2, og utdyper:

- Den utbredte, og høyst ubegrunnede, aggessiviteten mot fagfolkene våre og de gode fagmiljøene vi har i Norge levner ingen tvil om diagnosen. Hun er ustabil i ordets rette forstand.

Professor i psykologi, og ekspert på det samme som Dahl, S. Torgersen er helt enig:

- Det er en tidlig forankret, alvorlig psykopatologi hos denne damen. Jeg tror bestemt hun er uhelbredelig ustabil.

Begge professorene håper dog på det beste: At hun vil tilbringe hele dagen i morgen med å blogge de dumme innleggene sine. Da er hun ingen fare for Obama.

Men tenk om datamaskinen hennes skulle krasje akkurat i morgen?

- Da er Oslo en utrygg by, sier professor Dahl. Slike personer eksploderer nemlig i raseri ved den minste lille motgang.

Både Oslo Taxi og Oslo Sporveier er underrettet om den potensielle faren ved at bloggerens PC kan stoppe i morgen. Derfor har alle sjåfører fått bilde av bloggeren, som de skal sjekke mot alle brunetter som i morgen skal ut og reise.

- Hun er så dum at hun har lagt ut bilde av seg selv på bloggen, så der fikk vi en lett jobb. Vi får bare håpe at hun ikke har en parykk liggende i skuffen, eller at hun farger håret sitt i kveld, sier politiet.

TV 2 kontakter også rettspsykiater R. Rosenqvist. Hun medgir at denne såkalte bloggeren Sigrun Tømmerås er et tragisk tilfelle, og at skriveriene hennes røper at hun ikke er helt frisk. Rosenqvist har gang på gang ergret seg over å støte på disse såkalte leserinnleggene til damen når hun på fredagskvelden brygger seg en kraftig pjolter og setter seg ned for å kose seg med det siste nummeret av bladet Psykisk helse.

- Jeg skjønner virkelig ikke redaksjonen, som kan trykke sånt tøv, sier hun. Dette bladet var ment å handle om galskap, ikke å framvise den i all sin prakt. Jeg får snakke med min kollega JoJo, leder i Psykiaterforeningen, og høre om vi ikke skal trekke støtten vår til Rådet for psykisk helse.

På spørsmålet om den såkalte skribenten utgjør noen fare for fredsprisvinneren sier hun imidlertid:

- Nei, på ingen måte. Men om det hadde vært presidenten i den amerikanske psykologforeningen som hadde fått fredsprisen, så hadde det vært all grunn til å være på vakt.

2 kommentarer:

  1. Haha. Ser fram til den dagen presidenten for APA tar en tur til Oslo...!

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post