19.12.09

Ny behandlingsmetode skaper håp

Da politiet saumfarte nettet i jakten på psykisk ustabile personer i forbindelse med Obamas Oslo-besøk, ble myndighetene for første gang klar over alle bloggere som har det vondt psykisk.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ble sjokkert over det hun fikk vite. Disse personene må få profesjonell hjelp straks, mente hun. Hun forteller at hun flere ganger var på gråten over blogginnlegg som hennes sekretær viste henne.

Statsråden sier at en av de gruppene som er mest forsømt innen psykisk helsevern, er de som har hatt det vondt hele livet. Derfor tok hun øyeblikkelig kontakt med Norsk Psykologforening, som i løpet av den siste uken har utviklet en helt ny ee-terapi (Electronic Exposure Therapy).

Målgruppen er tidligere mishandlede og misbrukte barn som nå er voksne bloggere, og som kommer i sterk psykisk ubalanse hver gang de hører eller leser om seksuelle overgrep og vold barn. De trenger å trenes opp til å håndtere doser med traumer som de har kapasitet til å tåle, forteller fagsjef Skute Rud i Psykologforeningen.

Psykologforeningen har engasjert firmaet STAS, som består av Staff, pastor Torp, (Aslam) Ahsan og (Finn) Sandmæl, til å utføre profesjonell blogging. Under fiktive navn skal de blogge, samt kommentere i andres blogger, der de blant annet vil oppfordre til vold mot barn. Under kyndig veiledning fra psykologer vil de porsjonere ut passe, og gradvis økende, doser med faenskap.

- Vi ser meget positivt på dette samarbeidet, sier president Hof Gaard i Psykologforeningen. Dette er et genuint lavterskeltilbud, noe vi i vår forening har ivret for i årevis.

Han sier at et par års daglige provokasjoner fra gamle gubber vil være nok til å helbrede en gjennomsnittlig traumatisert blogger.

Helseminister Strøm-Erichsen er svært begeistret. Dette er verdens rimeligste terapi, sier hun. Staff og Sandmæl er i pensjonsalderen, så de trenger ikke lønn. De to andre gubbene drar også på årene. Torp kan leve på kollekten han samler inn og Guds ord, forklarer hun.

Hun er imidlertid klar over at dette kan komme til å møte motstand blant bloggerne.

- Det eksisterer visst en egen kultur blant bloggere, sier Strøm-Erichsen. Jeg har sett at de har egne kåringer og de viser stadig til hverandres blogger. Det virker som om de ønsker å ha det hyggelig. Men jeg håper virkelig at de vil forstå at helse er overordnet hygge.

Departementet har sendt brev til Norsk Bloggerforbund ved styreleder Hjorthen, med tre ukers høringsfrist.

6 kommentarer:

 1. Anonym19.12.09

  Øhhhhh, hvornår skriver du; at det bare er for sjov ????

  En "practical joke" ?

  Petra

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner ingen ting. Er dette seriøst?

  SvarSlett
 3. Original bloggpost med klar politisk tvist. Godt skrevet :-)

  SvarSlett
 4. E: Det er bare tull og tøys. Så du trenger ikke være redd.

  SvarSlett
 5. Hehehe, skal ikke se bort fra at disse fire "sjarmtrollene" hadde påtatt seg et slikt oppdrag med glede.

  SvarSlett
 6. Hehe, du lurte meg litt der - jeg trodde det var ekte helt til jeg kom ned til kommentarene...

  Skal ikke se bort fra at noe sånt kunne ha skjedd, da men.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post