18.12.09

Innlegg i Morgenbladet

Jeg sendte inn et lite innlegg til Morgenbladet, som de har trykt i dag.

Det er så kjekt å ha en blogg, for da kan man bare ta en setning her, så en setning der, kopiere og lime.

4 kommentarer:

 1. Du har skrevet en god og viktig artikkel. Grunnlaget for sunnhet er at mennesker får makt over sine egne liv.Da kan diagnoser bare forsvares hvis de det gjelder føler at de er riktige og gir dem bedre innsikt i hvordan de kan arbeide seg ut av problemene.

  Diagnoser uten medvirkning umuyndiggjør mennesker i stedet for å gi dem makt over seg selv,og kan bare gi negative resultater. De depersonifiseres i stedet for å personifiseres,takles som objekter i stedet for å respekteres som personer. Ingen bør ha lov til å kalle seg psykolog dvs. sjelelege, hvis de gjennom sin fremgangsmåte viser at de ikke tror mennesker har sjel.

  SvarSlett
 2. Anonym18.12.09

  Håber det er okay, at jeg klipper og klistrer - samt linker til din artikel på en dansk portal ?

  Det ER så hyklerisk; at behandlerne påberåber sig, at vi skal tage ansvar og mestre vores liv - samtidig med at de tager grundlaget for egen mestring fra os:

  Vores egen definition af - hvem vi ER... Er en menneskerettighed.

  Petra
  http://psykisksårbar.dk

  SvarSlett
 3. Petra: Du kan selvsagt linke til min artikkel, akkurat som til alle andre artikler rundt omkring, og sitere et lite utdrag.

  SvarSlett
 4. Solfrid Ruen18.12.09

  Først av alt, takk for velkomsten. Et utrolig bra avisinnlegg!
  Diagnoser kan uten tvil virke nedbrytende, og det er ikke uten grunn at noen diagnoser kan være "bedre" å få enn andre. En diagnose som totalt overser traumer og overgrep, hjelper ikke mennesket til å forstå seg selv bedre eller til å bli forstått. Det blir heller fort et nytt traume og overgrep, slik du skriver. For noen år siden hørte jeg om at mange studenter innen psykologi og psykiatri som sitter å leser diagnosepensum, etter hvert synes at de kjenner seg igjen i ganske mange diagnoser. Dermed får flere av de litt panikk. Det er betenkelig....
  Når disse studentene selv føler at det ville være så ille å få en diagnose, hvorfor skulle det da være helt greit at andre får dem? Disse "andre"...Som om de ikke er mennesker, som dem selv....

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post