20.11.09

Tre prosent av verdens barn beskyttet mot vold

Sverige Finnland Danmark Norge Østerrike Kypros Kroatia Latvia Israel Tyskland Bulgaria Island Romania Ukraina Ungarn Hellas Nederland New Zealand Portugal Uruguray Venezuela Spania Costa Rica Moldovia

Hva er denne listen over land? Jo, en liste over de landene som har lovforbud mot å slå barn. FNs barnekonvensjon fyller i dag 20 år, og ikke flere enn disse av de over 190 landene i verden har et slikt lovforbud. Til sammenlikning er det forbudt å slå kvinner i vel halvparten av alle land.

I både Storbritannia og USA er det lov til å slå barn. I Storbritannia til tross for at landet har ratifisert barnekonvensjonen. USA har ikke ratifisert konvensjonen (sammen med Somalia), og der kan de slå barn både på skolen (gjelder ikke alle delstater) og i hjemmet, altså "god, gammeldags kristen oppdragelse" av "slemme barn".

I Norge ble et uttrykkelig forbud mot all vold mot barn (også "klaps") vedtatt i år...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post