27.11.09

Hvem er en psykiatrisk pasient?

Maria tar for seg uttrykket "psykiatrisk pasient" (som Aftenposten bruker i forbindelse med en skyteepisode i Ungarn). Jeg har blogget om det tidligere.

I dag spurte jeg på Twitter hva en psykiatrisk pasient er, fordi jeg var nysgjerrig på hva folk legger i det.

Resultatet kan du se her (tweetene må leses nedenfra og opp), dvs. det har også kommet til tweets om andre ting etter hvert. Oppsummert:

- en person som går i behandling hos psykiater, i motsetning til psykolog (kriterium: behandler)
- en som får behandling ved en psykiatrisk institusjon, og ikke hos privatpraktiserende psykiater eller psykolog (kriterium: behandlingssted)
- en som er psykotisk, i motsetning til å ha en ”lettere” lidelse (kriterium: diagnose)

Relaterte innlegg:
Er tenåringer "psykiatriske pasienter"?
Psykiatrisk pasient for en kveld

1 kommentar:

  1. Arisan30.11.09

    Detter har jeg selv fundert på. Er jeg en psykiatrisk pasient fordi jeg har evig angst og ser ut til å være evig deprimert. Jeg er ikke innlagt, men har frekventert ulike psykologer uten resultat. Dog har den første psykologen invalidisert meg med sin eksperimentelle behandling. Dermed er jeg over på et annet spørsmål jeg under meg over, ift flere diagnoser, som jeg har kokt ned til spørsmålet: Hva er sykdom og hva er lidelse. For eksempel ME, hvor noen forskere mener at det ikke er en sykdom men en lidelse. Anyone?

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post