20.11.09

Diagnoser i Morgenbladet

Anders Johan Wickstrøm Andersen er en fagperson etter mitt hjerte.

I dag har han et innlegg i diagnosedebatten i Morgenbladet.

Anders Johan W. Andersen er også redaktør for Tidsskrift for psykisk helsearbeid og sitter i juryen som deler ut Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern.

Se også: Post om diagnoser som krenker

3 kommentarer:

 1. Måtte mange med makt og myndighet lese innlegget, slik at det mangfoldet i psykiske helsetjenester som beskrives kan bli sluppet frem. Det fins mange veier til det samme målet. Det er iallefall helt sikkert. Takk for tipset om innlegget, Sigrun!

  SvarSlett
 2. Hele diskussionen i Morgenbladet ser faktisk ret spændende ud. Tak for tipset også herfra!

  Jan Olaf: Mangfold - for et par år siden ca. læste jeg Karin Gardes "Køn, psykisk sygdom og behandling" (ja, titlen siger alt om, hvad man kan forvente af indholdet... ), hvor det hedder i forordet, at vi jo i dag har sååå mange flere valgmuligheder i psykiatrien, når det kommer til behandling, end for bare ganske få årtier siden. Og jo, det har vi da også. Fra at der f.eks. kun fandtes Thorazine/Largactil, så findes der i dag både Seroquel, Abilify, Zyprexa, Risperdal, Haldol, Leponex, Serdolect, Geodon, etc. ... Wow wow wow! Så sandeligt et hav af behandlingsvalgmuligheder!

  SvarSlett
 3. Ja, det var et godt innlegg. Virker forøvrig som om det er en del kloke mennesker der nede på universitetet i Agder. Bra at de ytrer seg.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post