27.11.09

Aksjon mot Shells menneskerettighetsbrudd

I høst aksjonerer Amnesty i Norge og mange andre land for å stoppe menneskerettighetsbruddene Shell er ansvarlig for i Nigerdeltaet.

Amnesty International lanserte en rapport i sommer som viser at oljeindustrien, med Shell i spissen, er ansvarlige for omfattende menneskerettighetsbrudd i Nigeria. Oljeindustrien har tjent enorme penger på oljeutvinningen. Forurenset drikkevann, død fisk, ødelagt jordsmonn, fattigdom, hudsykdommer og pusteproblemer er konsekvensene for de som bor der.

I Norge startet kampanjen 29. oktober og aktivister har informert kunder og forbipasserende om menneskerettighetsbruddene og samlet underskrifter på 60 Shellstasjoner over hele landet. Hittil har 20.000 underskrifter kommet inn hvor man krever at Shell rydder opp. Disse skal, sammen med underskriftene fra de andre landene, overrekkes ledelsen i Shell i Nederland i januar.

Bli med og støtt kampanjen:

- Skriv om menneskerettighetsbruddene i Nigerdeltaet. Det kan være en oppfordring til å delta på underskriftskampanjen, en tekst om miljøødeleggelsene i Nigeria eller noen helt annet som har med temaet å gjøre.

- Legg ut banner på bloggen din, som jeg har gjort i sidefeltet. Lenk til http://blogg.amnesty.no/2009/09/07/bli-med-pa-shell-aksjon-vi-trenger-deg-2/, slik at folk kan signere aksjonen der.

- Oppfordre andre bloggere til å spre kampanjen (du kan kopiere denne teksten). Du finner mer informasjon om temaet på Amnesty-bloggen.

- Signer her.

1 kommentar:

  1. Takk for at du støtter vår Shellkampanje! Vi har mål om 35.000 underskrifter, vi er godt på vei!

    Hilsen Lisa i Amnesty

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post