13.10.09

Om krenkelser i Fædrelandsvennen

På Verdensdagen for psykisk helse hadde samfunnsredaktør i Fædrelandsvennen Ole Lillesvangstu en kommentar, der han blant annet skriver:

Den europeiske torturkomiteen har påvist flere grove brudd på menneskerettighetene i psykiatriske institusjoner i Norge. Advokat Gro Hillestad Thune, som har jobbet ved Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, mener dette skjer uten at politikere, byråkrater og tilsynsmyndigheter bryr seg.

Hillestad Thune fokuserer på menneskesynet hun mener rår i norsk psykiatri. Etter hennes oppfatning trenger ansatte i psykiatrien kunnskap om hvilke grenser menneskerettighetene setter – både når det gjelder frihetsberøvelse, inngrep i den personlige integritet og i privat- og familielivet. Hun tror helsepersonell ofte ikke skjønner selv at de opptrer krenkende i møte med pasientene.

Det er et alvorlig problem når mange psykisk syke opplever seg ydmyket og tråkket på av mennesker som skal hjelpe og støtte dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post