20.10.09

Vi er kampklare!

Det er mulig at noen av bloggens lesere har blitt overrasket i dag over at forsvarsministeren er blitt helseminister. Selv mener jeg at en forsvarsminister har de aller beste forutsetningene for å få skikk på folkehelsen.

Hun har den rikige metaforikken innabords.

Først og fremst skal den nye Samhandlingsreformen KJEMPES frem. Til dette trengs en statsråd som klarer å holde kontroll på en BATALJON av BAKKEMANNSKAPER, STRATEGER og andre. Hun må gå til KAMP mot sure fastleger som ikke har sans for reformen, men det er BOMBESIKKERT at hun til slutt vil OVERVINNE og BESEIRE alle MOTSTANDERE.

De typiske livsstilssykdommene er det den nye helseministeren primært skal rette sine ANGREP mot, uten å la seg OVERFALLE av mismot underveis. Her regner jeg med at hun får hjelp fra mange VÅPENFELLER av noen helsefanatikere rundt omkring i vårt ganske land.

Så er det de aller alvorligste sykdommene våre hun skal GÅ TIL KRIG mot. Verst er nok kreften, som hvert år INVADERER tusener av uskyldige menneskekropper, som blir en SLAGMARK mellom denne stygge FIENDEN og snille leger som DRIVER UT den, dog med kraftig SKYTS.

Det mest spennende vil selvsagt bli hvordan hun skal få skikk på psykiatrien. Med opprettelsen av et nytt lovutvalg tror jeg nok at hun vil tvinge maktsyke psykiatere til RETRETT. Selvfølgelig vil de komme i KRIGSHUMØR når de føler at andre sniker seg inn på deres TERRITORIUM, men det er sånt man må regne med. Nå har det vært snakk om brukermedvirkning i evigheter, men intet er blitt gjort, så nå vil pasientene være på KRIGSSTIEN helt til de opplever å få ordentlig hjelp. Det er ikke det minste rart at selvbildet deres blir RAMMET, sånn som de blir behandlet. Det er derfor de går på byen hver gang de får PERMISJON, drikker seg KANON og lærer bort til de andre alle de dårlige psykiatervitsene de har på LAGER - i tunge stunder deres eneste VÅPEN.

Vi er KAMPKLARE, Strøm-Erichsen! Vi vil aldri KAPITULERE!

4 kommentarer:

 1. Hehehe. Jeg så det ikke sånn da jeg hørte det, men tror jeg velger å gjøre det nå.

  SvarSlett
 2. He he, Sigrun, du tar det på kornet som vanlig:) Og vi forventer SEIER!

  SvarSlett
 3. Når Statsministeren har fått en egen minister, kunne man kanskje samle troppene og kjempe for en egen minister innen psykisk helse. Om det tapes noen psykologer på slagmarken kan de nok erstattes av en del pasienter som gjenvinner sjølrespekt og begynner i jobb igjen. Kanskje der også vil, i kampens hete, dukke opp arbeidsgivere som ser verdien av å ha ansatte som ikke kan gi mer enn 100 % i full stilling.

  SvarSlett
 4. Anonym23.10.09

  Ettersom Noreg er med i okkupasjonsstyrkane i Afghanistan ville krigsminister vore ein meir høveleg tittel på hennar forrige post i regjeringa. Eg applauderar pågangsmot og optimisme, men tykkjer stykket manglar kontakt med røynda. Sivile drepast i Afganistan, medan det byggast oljerøyrleidning og narkotikaproduksjonen aukar.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post