19.9.09

En sekk på trikken

Da har det skjedd en liten glipp igjen i helsevesenet. En sånn litt lei ting som hender i hverdagen, for også helsepersonell er som kjent bare mennesker. Og det er jo så lenge som to uker siden VG fortalte om to glipper ved Ullevål sykehus.

Denne gangen er det psykiatritjenesten på Grünerløkka i Oslo som har vært offer for uflaks. Eller uhell, som avdelingslederen ved Fagavdeling for miljøarbeid- og psykisk helse i bydelen kaller det. En ansatt der hadde papirer i en sekk som dessverre ble mistet på trikken i førjulsrushet. Og så var de av en eller annen mysteriøs grunn havnet på Galgeberg - der det ikke går noen trikk.

Siden det var en sekk, er min hypotese at det var nissen som i førjulsstresset tok feil sekk med seg da han gikk av trikken. Men da han så hva det var han hadde i sekken, ble han så lei seg at han la den fra seg ved nærmeste søppelkasse. Dette var jo ikke noe å gi til snille barn på julaften.

Dagbladets lesere beroliges med at det ikke var noen diagnoser i papirene som lå på bakken. Det var godt å høre at det bare var navn, adresse og telefonnummer til pasienter som fikk antipsykotiske medikamenter, ikke var flinke nok til å vaske seg nedentil og slikt, som kom på avveie. Den som hadde hemmelig telefonnummer fordi vedkommende ikke ville kontaktes av sin familie, var sikkert en som hadde blitt psykisk skadet av sine nærmeste og var redd dem.

Men ærlig talt, det enkleste er jo pistol. Det er bare å oppsøke bestemte puber her i byen, så får man kontakt med klientell som selger sånne dingser. Er man litt nervøs av seg og ikke tør gjøre det selv, så kan man leie en torpedo som tar kål på de pårørende en gang for alle, så er det problemet ute av verden. Hvis vedkommende er veldig psyk i hodet sitt, så vil jo han eller hun uansett slippe straff, men får i stedet gratis helsehjelp.

Som kjent er ingen ting her i verden så galt at det ikke er godt for noe. Nå skal de ansatte i psykiatritjenesten på Grünerløkka bevisstgjøres. Da får de lære at de har taushetsplikt og sånn. Det høres bra ut.

5 kommentarer:

 1. Anonym19.9.09

  Vi får håpe at det ikke gjelder bare på Grünerløkka, men at hele landet får en grundig innføring i taushetsplikt, hvem som kan lagre opplysninger om brukere/pasienter, hvordan slike ting skal lagres osv.. Jeg har dessverre erfaring med at noen steder som ikke har rett til slik lagring, lagrer informasjon om brukere.

  SvarSlett
 2. Veldig intressant. Siste jeg så i aftenposten var NAV som fant det for godt å skulle innhente journaler fra klientene uten at disse fikk beskjed. Hele tryggheten i taushetsplikt blir borte i alle papirene som blir skrevet av diverse folk en treffer på i helsevesenet. Lurer egentlig på hvor godt disse journalene fra psykiatri spesialisthelsetjenesten er gjemt. De skal jo være unntatt det meste av innsyn.

  PS, veldig intressann blogg du har, følge med.

  SvarSlett
 3. F-risk20.9.09

  Ja NAV har henta inn opplysninger om meg hos en psykolog. Ingen av de sa at dette ble gjort! Fant det ut ved en tilfeldighet. Snakk om å lese "mappa mi". Mange sjokkartete opplevelser der.

  Forøvrig ikke rart taushetsplikta blir brutt til stadighet, folk i off. stillinger vet hverken hva Forvaltningsloven eller loven om Offentlighet er.

  SvarSlett
 4. F-risk: Noe så integritetskrenkende! Føler med deg.

  SvarSlett
 5. F-risk22.9.09

  Takk for det.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post