7.8.09

Tenk det!

Psykolog Odin Hjemdal forteller at mennesker likevel ikke tåler alt.

Jeg får bare gratulere forskerne med innsikten!

Nå kan kanskje andre som har opplevd årelange traumer, få slippe å bli utsatt for det jeg opplevde hos en psykolog: Å bli bebreidet for at jeg ikke "klarte meg" godt nok. Han refererte flere ganger til "løvetannbarn", og mente jeg burde ha taklet å bli traumatisert
gjennom hele barndommen, samtidig som jeg ikke hadde ett menneske å snakke med.

2 kommentarer:

  1. Mille7.8.09

    Endelig noen som ikke fokuserer på genetisk sårbarhet!

    SvarSlett
  2. Jo, vi pratar om maskrosbarn här. Men man borde undersöka vad som gör att dessa klarar sig trots en svår uppväxt! Jag tror du har rätt, Sigrun! Dessa senare vuxna har nog har haft någon som kunnat bekräfta dem och visa på något vis att det de blev utsatta för var fel och orätt. Hjälpt dem ifrågasätta! Inte att det handlar om något genetiskt.

    Förresten refererar Anna-Luise Kirkengen till filosofen Avishai Margalit, om att göras sjuk av tystnad. Vi delar alla den egenskapen att vi kan förödmjukas.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post