26.7.09

Er tigging en psykisk lidelse?

Hver gang jeg føler at jeg dummer meg ut i det offentlige rom, trøster jeg meg med at det er småtteri i forhold til hva politikere kan begå. I dag så jeg en sånn sak i Dagbladet, som jeg kan bruke som selvhjelp.

Det er Knut Roger Andersen, medlem av styret i Oslo Arbeiderparti, som svareret innlegg forsker Ada Engebrigtsen og tolk Lars Gjerde hadde i Dagbladet i går. De to skrev om rumenske tiggere som er i Norge.   

Andersens medisin til de rumenske tiggerne er:

Innsatsen mot årsaken må være økt og intensivert behandling innenfor psykiatri og rus, med vekt på botrening.

Hva er "behandling innenfor rus"? LSD-terapi?

Vi vet i alle fall nå at rumenske tiggere skal få både bostedstillatelse og et hjem i Norge. I tillegg skal de få trening i å bo her, samt psykisk helsehjelp. Men hvordan Andersen vet at de har psykiske problemer og rusproblemer, forstår jeg ikke. Tror han dette er mennesker som har rømt fra behandlingsinstitusjoner i Romania?

2 kommentarer:

  1. Nå jobber jeg innenfor dette feltet, og i likhet med deg kan jeg ikke helt se de sammenhengene som Andersen påpeker. Men dersom Norge kan friste med boliger og helsehjelp, vil Andersen nok kunne motta betydelig flere tiggere enn i dag.

    SvarSlett
  2. Jeg tror at han og mange med han mener at "alle som ikke er som meg/gjør det jeg mener er sosialt akseptert er Psyke...."

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post