28.7.09

- Er kona psykopat?

Jeg har akkurat fått en mail fra en som ber meg om hjelp til å finne ut om ektefellen er psykopat. I stedet for å svare i mails form legger jeg ut svaret her.

Jeg er ingen fagperson, og kan absolutt ikke hjelpe til med å "diagnostisere" noen.

Om jeg hadde sagt ja til "oppdraget" - til tross for at jeg ikke har lest mer om dette enn et par bøker og noen artikler på nettet - så kan jeg ikke skjønne hva som ville blitt bedre av en "diagnose" fra meg. Føler man over lengre tid at noen er for vanskelig å leve sammen med, så tror jeg man skal ta den opplevelsen alvorlig, og forsøke å innrette seg deretter.

Jeg foreslår at han som sendte meg mailen, heller skriver eller ringer til fagfolk dersom han vil vite mer. Det går an å ringe for eksempel Helsetilsynet i fylket og stille spørsmål om helse. Men jeg tror det kan være vanskelig for profesjonelle å uttale seg om konkrete, ukjente personer.

I mailen er det også spørsmål om jeg har erfaring med psykopater. Det vet jeg ikke, for ingen jeg har kjent har fortalt meg at de har fått denne diagnosen. Men personer som har hatt en svært negativ virkning på meg, det har jeg vært borti.

Les også:
Poeng for psykopati
Jeg er ingen fagperson
Til E.

1 kommentar:

  1. Jeg anbefaler gjerne folk å lese boka "Psykopat?" av den kjente psykologen Lisbeth Brudal. Den er utgitt på Fagbokforlaget og gir en skikkelig, men lettfattelig, innføring i denne formen for personlighetsforstyrrelser.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post