3.7.09

Aksjon for fengslet blogger

Bloggeren Karim Amer fra Egypt var en av fire fengslede skribenter som ble invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai.

"Forbrytelsen" hans er at han har blogget kritisk om islam og Egypts president Husni Mubarak.

I februar 2007 ble han dømt til fire års fengsel. Amer forteller at han er blitt mishandlet i fengselet. Men han sier at fengselsoppholdet ikke har endret personligheten hans og at han vil fortsette å ytre seg når han kommer ut.

Krev Karim Amer løslatt!

Det fins flere måter å aksjonere på:

- Send en e-post (klikk på Aksjon) til myndighetene i Egypt og krev at han løslates.

- Send et solidaritetskort (klikk på Aktiviteter) til Karim Amer.

- Bestill postkort (Kontakt Amnestys regionkontor eller sekretariatet i Oslo: tlf. 22 40 22 00, e-post: info(a)amnesty.no). Ta med deg en bunke postkort i ferien og spre til venner, kjente og ukjente.

- Spre informasjon om Karim Amer på nett, f.eks. på blogger, Facebook og Twitter. Du kan kopiere posten min.

Les mer hos Amnesty her og her.

Ingen kan gjøre alt. Men alle kan gjøre noe.

5 kommentarer:

 1. Anonym18.7.09

  Den norske bloggeren opptrådte som var han bloggernes trygve hegnar (dog noen hundre millioner fattigere...) vant nylig OGSÅ i lagmannsretten, etter at politiet hadde anket tingrettens kjennelse om å tilkjenne bloggeren saksomkostningene - i forbindelse med et besøksforbud som bloggeren var blitt ilagt av politiet, etter å ha varslet på bloggen om forskjellige konflikter i nabolaget. Tingretten opphevet besøksforbudet. Nå er bloggeren også tilkjent saksomkostninger for ankesaken i lagmannsretten, der tre dommere ga bloggeren medhold. YES!

  YES! Bloggeren VANT!!!!

  - En dramatisk og vond erfaring å få besøk av politiet, og bli ilagt besøksforbud når man varsler om kritikkverdige forhold. Hvis mine naboer heretter vil drepe eller skade hverandre, så værsågod, nå lukker jeg øyner og ører, sier den tidligere bloggeren.

  SvarSlett
 2. Anonym19.7.09

  Bloggeren tilføyer forøvrig at boligområdet i utgangspunktet er verdens beste (!) og at naboene stort sett er veldig snille, gode, hyggelige og omtenksomme mennesker.

  SvarSlett
 3. Anonym: Har du en lenke til saken?

  SvarSlett
 4. Anonym19.7.09

  There is no such thing as a link.

  SvarSlett
 5. Anonym20.7.09

  Høhø Finansavisen får iflg. NRK-nyhetene opplyst hos Boligeiernes Landsforbund at de fleste krangler foregår på Oslo Vest og Nordstrand, mellom folk med penger, da særlig eldre og "nyrike". Høhø...Tampen brenner når det gjelder geografi. Men hvis det skulle ha seg slik at Finansavisen tilfeldigvis leter etter bloggernes trygve hegnar, må de nok lete blant en annen sosialøkonomisk klasse enn millionærene! høhøhø

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post