2.6.09

Ikke godt nok

Et skår i gleden over nyåpnet alarmtelefon for barn: Døgnåpen barnetelefon bare åpen om kvelden.

Den nye alarmtelefonen for barn er bare åpen på kvelds- og nattetid. Andre tider på døgnet må barnet selv finne fram til sin lokale barnevernsvakt, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt til TV 2.

Er det mulig?

Det kan være vanskelig for barn å finne fram til det lokale barnevernet; selv vi voksne sliter jo ofte med å finne fram i kommunejungelen. Barneombud Reidar Hjermann sier dessuten at det av og til er vanskelig å tak i det lokale barnevernet på dagtid.

Det er ikke sikkert at et barn som har det vanskelig, vil eller kan kontakte barnevernet i første omgang, fordi han eller hun først kan trenge å bare snakke om sin situasjon, uten å måtte risikere at familien får vite det. Og tenk på barn som bor på småsteder, der alle kjenner alle!

Det kan også være vanskeligere for barn å ringe på ettermiddag eller kveld, for da er oftere andre i familien hjemme.

Vi voksne kvinner kan både ta en telefon og reise til krisesenter når på døgnet det måtte være. Hvorfor skal alt gjøres så mye vanskeligere for barn?

Nødnummeret for barn skal ikke markedsføres slik andre nødnumre blir, gjennom landsomfattende kampanjer. Er det ikke lurt å investere i barn, da? I stedet skal markedsføring skje gjennom skoler og barnehager. Men hvis barnehager og skoler blir like "flinke" til dette som de er til å avsløre omsorgssvikt mot barn, så lover det ikke godt. Og hva er i veien for å informere på flere måter?

Det var meningen med denne telefonen at også vi voksne kunne ringe dit når vi tror at et barn i vår nærhet lider under omsorgssvikt. Da er det viktig at alle kan dette nummeret, inkludert dem som i utgangspunktet kvier seg for å kontakte barnevernet.

Nummeret til alarmtelefonen er 116 111.

1 kommentar:

  1. Anonym26.1.13

    Hei =)
    Visst det er noe interesse for dette, så ønsker vi å få en side på Facebook som heter Stopp barnemisshandling, og bli mer aktiv.
    Selv mener eg det er viktig å få frem siden mer på Facebook, siden Facebook er et sted der det er mange barn og unge er på. På denne siden står og alarmtelefonen for barn og unge og, Men siden er det svært lite aktivitet på, og vi ønsker at flere kan henge seg på denne siden =)

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post