4.6.09

Hva med smerten?

At det går an å skrive om hull i ørene på babyer uten å ta med andre medisinske forhold enn allergi og infeksjon!

Det er da for pokker forskjell på en 12-åring som selv vil ha hull i ørene og vet at det vil gjøre vondt, og en baby.

7 kommentarer:

 1. Anonym4.6.09

  Er helt enig! Det er ikke mindre enn et overgrep og helt forkastelig. Greit at noen har lyst til å pynte og "dolle" opp barna sine med klær etc., men å påføre de fysisk smerte på denne måten...nei fy jeg blir rasende.

  SvarSlett
 2. Det er avskyelig.. Det er ikke risikoen som plager meg, det er "oppsmykkingen" av nyfødte. De er nydelige vesener i seg selv, og trenger ingen overfladisk pynt. Og som du sier, smerten. La da barnet selv få bestemme om det vil ha hull. Om det tas hull i så ung alder, tror jeg heller det ikke er særlig heldig, ettersom ørene har igjen en god del å vokse - noe som kan gi upraktiske hull i lengden. Ville man gi et spedbarn brystpiercinger også, kanskje? Eller navelpiercing? Nei. Avskyelig.

  SvarSlett
 3. Anonym4.6.09

  Saken er at en liten baby husker ikke den "smerten" den har blitt påført. Det er alltid en mulighet for å IKKE bruke de hullene dersom jenta ikke er jålete, og fram til de er 7 år kan hullene vokse seg tette (snakker av erfaring). Det er faktisk en mer smertefult opplevelse å gjøre det senere i livet, og i tillegg husker man det!

  SvarSlett
 4. Anonym4.6.09

  Helt ufattelig at noen kan argumentere med at en baby ikke "husker" smerte! Hvor grusom kan man være?

  SvarSlett
 5. Barn husker ikke smerte. Greit. Vi kjører i gang med postnatal abort. Eller gjør mest mulig annen faenskap de 2-3 første årene, ettersom barnet ikke husker det uansett. Geez..

  SvarSlett
 6. Jeg blir alltid overrasket når noen sier at så små barn ikke "husker" smerte. Hvordan vet vi det? Hvordan kan vi være sikre på at barna ikke påføres en form for minner om smerten som kan sette seg i kroppen på ulike måter for alltid?
  En klok mann (psykiater faktisk) fortalte meg en gang at den verste smerten barn ble påført var den som kom før barnet hadde utviklet et språk ~ uten et begrepsapparat for å kategorisere, sette ord på og uttrykke smerten og fortvilelsen kunne disse traumene forstyrre utviklingen og relasjoner til andre resten av livet.
  Han snakket både om psykiske og fysiske smerter som ble _påført_ barn av andre.

  SvarSlett
 7. ~SerendipityCat~: Ja, Han har nok rett, psykiateren. Vi som har tatt hull i ørene, vet jo at også det gjør fryktelig vondt.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post