4.6.09

Full kontroll

Psykiater Dag Coucheron skriver i et innlegg i Klassekampen om et forslag som skal gjøre behandling gratis for alle som søker hjelp hos privatpraktiserende psykiatere og psykologer. Han stiller i den anledning diagnose på regjeringen:

Jorodd Asphjell (Ap) ... vil stemme mot forslaget. Begrunnelsen er talende: «Det er viktig å holde kontroll på det».

Tankevekkende ord. Hvem er det Asphjell ønsker å kontrollere? Antakeligvis mener han legene og psykologene. Hvorfor? Fordi man (hvem nå det er) kan bestemme at tusenvis av plagede psykiatriske pasienter fortsatt blir stående i en kø som bare ser ut til å vokse. Fordi det er viktigere å ha kontroll enn å hjelpe tusener av mennesker som har ringt rundt til dusinvis av terapeuter for å få hjelp.

Forslaget om å gi terapeutene som ikke har en slik superavtale rett til å ta betalt av trygdesystemet skal vi ikke ha noe av. Det vil, mener øyensynlig Asphjell, resultere i at det offentliges styring av tilgangen til hjelp minsker.

Alle vet at mange av våre medmennesker går til grunne fordi de ikke får hjelp. Arbeiderpartiet, av alle partier, partiet som tradisjonelt har vært forkjemper for de fattige i dette landet, foretrekker styring i stedet for hjelp til dem med dårlig råd! At fattigfolk dør i køene foran Statens Helse-Norge spiller ikke så stor rolle. Så lenge det viktigste er «å holde kontroll på det», som Asphjell hevder.

1 kommentar:

  1. Men hvorfor vokser køen som vil ha hjelp? Kan det ikke ha noe å gjøre med at dagens psykologer og psykiatere faktisk ikke har den rette innsikten i problemene? Helt greit at man vil gi gratis hjelp til alle - men er svaret nødvendigvis at det er psykologer og psykiatere som kan gi denne hjelpen? Hva er det som gjør disse to yrkesgruppene så veldig mye mer egnet til å hjelpe folk enn andre? Hva er det disse to yrkesgruppene kan hjelpe med, som ikke også vanlige, lyttende, spørrende og vennlige medmennesker også kan klare å hjelpe med?

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post