5.5.09

Skjønner Friele

Jeg kan godt forstå reaksjonen til Kim Friele på tildelingen av Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen. Og jeg tror det er like greit at jeg med det samme kommer med en advarsel til dem som deler ut Ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern:

Den dagen Monsen får denne prisen for sin lærebok i psykiatri, fordi hun er modig nok til å si det ingen andre tør si offentlig, den dagen blir det

BRÅK

10 kommentarer:

 1. Viktor Viktorsen5.5.09

  Ja, fy søren, det er jeg enig i!!!!!Barneombudet ble i dag intervjuet på radio, og mente at påstandene til Monsen var tull, bl.a. fordi ukjent farsopphav bare er en bitte, bitte liten del av alle de faktorer som er viktige for god oppvekst, god barndom, god foreldreskap osv.

  SvarSlett
 2. Men altså, nå har NKM fått prisen for HELE sitt forfatterskap, så hun har fått Fritt Ord-prisen også for denne boka så vidt jeg kan skjønne. :-/

  SvarSlett
 3. Sigrun5.5.09

  Viktor: Så også Barneombudet har uttalt seg i sakens anledning,ja?

  Undre: Å, nå ble jeg veldig beroliget, altså.

  SvarSlett
 4. Viktor: Oppga ombudet noen kilder? Jeg har nemlig i lang, lang tid forsøkt å komme i kontakt med fagmiljøer som kan uttale seg om viktigheten, evt. uviktigheten av biologiske foreldres tilstedeværelse. Til nå har jeg ikke møtt noen. Det finnes nemlig ingen forskning som kan si noe i den ene eller andre retning.

  Derimot er det masse synsing. Jeg mistenker at ombudet også her har synset.

  SvarSlett
 5. Nå har jeg stilt spørsmål på Facebook-gruppen til Nina Karin Monsen, om hva slags lærebok i psykiatri hun har skrevet: http://www.facebook.com/group.php?gid=58858649821

  SvarSlett
 6. Nå har jeg stilt spørsmål på Facebook-gruppen til Nina Karin Monsen, om hva slags lærebok i psykiatri hun har skrevet: http://www.facebook.com/group.php?gid=58858649821

  SvarSlett
 7. Viktor Viktorsen6.5.09

  Sigrun: Ja, barneombudet er på banen, heldigvis!

  Kandahar: Mulig at barneombudet henviste til kilder, men jeg fikk ikke med meg det i farta, fordi jeg kjørte bil da jeg hørte det.

  SvarSlett
 8. Jeg ser ikke helt for meg at Fritt Ord-komiteen har lest seg gjennom hele forfatterskapet til Monsen, Sigrun, men så vidt jeg kan skjønne blir prisen tildelt for hele hennes deltakelse og dermed også den nevnte boka.

  SvarSlett
 9. Kandahar - du kan prøve å kontakte professor Ulvund Universitetet i Oslo. Han har gjerne veldig gode kilder for det han sier. Om han har noe på akkurat dette veit vi ikke, men det han har er skikkelig.

  Men vær oppmerksom på at det å vokse opp med en ikke-biologisk far (stefar) er noe annet enn å vokse opp med to menn eller to kvinner. Det er sannsynligvis atskillig mindre fare for vold fra homofile stefedre. Årsaken til dette er at det ligger en del mindre hyggelige ting i oss menn, mht. barn til våre kvinner som har barn med andre enn oss. Sivilisasjonen har nok motvirket en del, men mye ligger igjen.

  SvarSlett
 10. raagraaum: Takk for tipset. Nå er jeg ikke mot at homofile skal få barn. Jeg er mot pater est. KrF og LLH er derimot sterke tilhengere av pater est.

  Forskjellen man kan anta mellom homofile og heterofile stefedre har jeg ikke tenkt på. Interessant.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post