10.5.09

Om kona di ble voldtatt

De som mener at en jente eller en kvinne ikke må ta abort under noen omstendighet, anser jeg som religiøse ekstremister, fordi de ikke vil innta mer enn ett perspektiv i synet på abort. Jenters og kvinners lidelse distanserer de seg suverent fra, der de tror seg se verden med Guds øyne. Deres eget svar på abortspørsmålet mener de er det riktige uansett hvor ulike jenters og kvinners kår er her i verden.

Jeg kjente en gang en slik ekstremist. Han hadde et lederverv i KrF. Han sa til meg at abort alltid var galt.

Ja vel, sa jeg, men hva om kona di ble gravid etter voldtekt? Ville du da godta dette barnet som ditt eget? Ville du gjort det også om voldtektsmannen var svart, slik at alle naboene dine, slekta di og hele menigheten din skjønte at du ikke var faren?

Mannen ble taus, gitt. Fullstendig taus. Han svarte meg aldri på dette spørsmålet.

4 kommentarer:

 1. Konsekvensen av denne abortmotstanden deres er også denne: 11 år gammel jente blir voldtatt av sin far og gravid. Må bære frem barnet....

  Dette er ikke nestekjærlighet.

  SvarSlett
 2. Valdtekt og incest er grenseprengande handlingar som for mange av oss er vanskelege å plassera inn i det verkelege livet. Men me veit at det skjer, og dessverre ber mange skadene av dette med seg resten av livet. Derfor er det viktig og nærma seg dei ytterste konsekvensane av ei prinsippiell haldning til abort med stor varsemd. Etter mit syn går det godt an å ha eit syn som gir forsvar for det ufødde liv, samstundes som ein også har respekt for kvinna sitt liv og hennar påførte destruktive handlingar. Derfor har KrF som parti stor respekt for at spørsmål om val etter valdtekt og incest er svært vanskelege, og at det ikkje kan vera rett å diktera kva kvinna skal gjera i ein slik situasjon.

  SvarSlett
 3. Enig med Marit her. Det er mange årsaker til at kvinner velger å ta abort. Hvis livet var svart/hvitt, kunne man gitt enkle løsninger på livets vanskelige problemer. Men slik er ikke livet.
  Men uansett hvordan en snur og vender på det, vil heller ikke en abort alltid være en enkel løsning.
  Som mennesker er vi kalt til å ta vare på hverandre, elske hverandre. Det er vårt oppdrag.

  Heldigvis er livet laget slik at grove voldtekter svært sjelden fører til svangerskap. Risikoen for å bli smittet av alvorlige kjønnssykdommer er langt større, og det er også svært alvorlig for den som blir rammet.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post