1.5.09

Delara henrettet

Jarle Petterson forteller at @DelaraDarabi skal ha blitt henrettet i dag.

På nettsiden Iran Human Rights, som drives av den norsk-iranske menneskerettighetsforkjemperen, legen og forskeren Mahmood Amiry-Moghaddam, leser vi:

The minor offender Delara Darabi was hanged this morning. Human rights lawyer Mohammad Mostafaei wrote in his weblog that Delara’s lawyers were not informed about Delara’s scheduled execution. It was told that her execution had been postponed for two months. But however, according to reliable sources in Iran, she was hanged this morning in the central prison of Rasht.

Oppdatering:
Henrettelsen omtales av Iran Focus og Amnesty International.
Norske medier: VG TV2

5 kommentarer:

 1. Eg blir sint og lei meg! Fortvila kor mykje skade og vondt mennesker kan få seg til å gjera og samtidig beskytta seg bak systemer...
  Ikkje at da e nåke nytt, men da e lika vondt kvar gong!
  A

  SvarSlett
 2. Hei, Det er forferdelig deprimerende at Delara ble henrettet i dag tidlig. Vi sørger i dag. Amnesty vil ta initiativ til protestaksjoner over hele verden førstkommende onsdag. I Norge vil vi aksjonere foran den iranske ambassaden. Vi håper alle som har engasjert seg i hennes sak vil være med på denne markeringen. Mer informasjon kommer over helgen. Mvh Randi i Amnesty

  SvarSlett
 3. Anonym1.5.09

  Det var svært trist Delaras historie
  Den terror og murder regimen i Iran er som et dødlig virus i verdens kropp ,derfor vi må fjerne og kaste dem til historiens søppeldunke med alt mulige midler og i all hast før det ble for seint .

  SvarSlett
 4. Det er selvsagt all mulig grunn til å ta avstand fra slike henrettelser. Likevel er det påfallende hvordan slike saker tas opp når de foregår i Iran, mens Saudi-Arabia går fri når akkurat det samme skjer der.
  Iran ble Vestens hat-objekt da shaen Mohammad Reza ble avsatt av Khomeini . Shaen var riktignok et svin som grillet motstandere på elektriske griller, men han var vårt svin, så da var det i orden. Da Saddam Hussein fra Irak angrep Iran i krigen mellom 1980-1988 på grusomste måte hvor også gass ble brukt, var det ingen som forsvarte dem. Tvert imot lå amerikanske rekognoseringsfly over krigsomårdet og hjalp Irak med angrepene.
  Saudi-Arabia derimot er vår venn og har dessuten rikelig med olje, så landet kan foreta seg hva som helst uten at noen lager opprop om det.
  I Iran kan tross alt kvinner studere slik de vil. Som hos oss er det overvekt av kvinner på universitetene. I Saudi-Arabia holdes kvinnene nede på en helt annen måte.

  SvarSlett
 5. En liten tilleggskommentar:
  Delara Darabi ble dømt for et mord, ikke for et kjønnsrelatert lovbrudd som utroskap o.l. Hvorvidt behandlingen i rettssystemet er rettferdig eller ei, har ingen av oss forutsetning for å vite. Det er lett å føle sympati for ei ung, vakker jente. Når f.eks. en svart mann i USA utsettes for den samme behandlingen, er ikke aksjonistene like raskt på plass.
  Det som virkelig er verdt å aksjonere for, er å fjerne dødsstraff i alle land. Dødsstraff burde betraktes som ”en forbrytelse mot menneskeheten”. Dessuten burde vi reflektere litt over vår dobbeltmoral – en for land vi liker, og en helt annen for andre land.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post