13.4.09

Relativt farlighetsbegrep

Det var mye fokus på farlighet i tiden før påske. Her er en som ikke anses som farlig:

Det var i 17-tida i går at mannen skal ha tvunget seg inn på hybelen til en 23-årig norsk kvinne og prøvd å true til seg sex ved hjelp av en kniv. I basketaket som oppsto, ble begge skadd, og begge hyblene ble tilgriset av blod.

- Ikke farlig
- Vi anser ham ikke som farlig - men vi ønsker selvsagt å pågripe ham, sier vaktlederen.

3 kommentarer:

  1. Det er i mine auger eit særs uprofesjonelt utsagn å komma med. Mannen har jo allereie vist seg å vera farlig. Ganske provoserande i mine auger iallefall!

    SvarSlett
  2. Så rart. Er tanken her at "hvis jenta bare ikke hadde strittet i mot, så hadde mannen fått viljen sin, blitt fornøyd og gått sin vei, og saken ville vært ute av verden?" Jeg synes menn som i det helet tatt prøver å tvinge noen til sex er farlige, og da er ikke kniv medregnet en gang.

    SvarSlett
  3. "Rape is a toxic mimic of sexuality." -Derrick Jensen. Man kunne måske sige, at, siden vores kultur bygger på udnyttelse, "rape", så er vores kultur som udgangspunkt heller ikke specielt villig til at anerkende voldtægt som værende farlig, eller "giftig". Det ville jo være ensbetydende med, at den tilstod i sig selv at være farlig, "giftig"...

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post