27.4.09

Psykisk helse er ingen sykdom

I dagens Aftenposten er det en artikkel om kraftig vekst i sosialhjelpen. Om sosialklientene i bydel Sagene i Oslo står det at "nesten halvparten sliter med psykisk helse".

Dersom det hadde stått "psykisk uhelse", hadde setningen gitt mening, eller "dårlig psykisk helse". Det kunne også ha stått at de sliter med "sin psykiske helse" - som da underforstått er dårlig - eller med en ”psykisk lidelse”.

Å framstille det å ha en psykisk helse som noe slitsomt, blir i alle fall feil. Mange har jo god psykisk helse, akkurat som de kan ha god fysisk helse.

Det er viktig å være bevisst på at psykisk helse er noe vi alle har, slik at man ikke kommer i skade for å tro at psykisk helse - ja, det er noe de har, som ikke riktig er som alle oss andre.

Se også: - Dessverre er De ikke schizofren, fru Hansen

Også publisert på Psykisk-bloggen

5 kommentarer:

 1. Helt korrekt observert og korrigert!

  Men hva kom først i dette tilfellet? Hadde disse klientene psykiske problem før de havnet på sosialen, eller som resultat av sosialetatens generelle nedpsyking?

  Og hva signaliserer et livsopphold på 5.300 kr. i måneden? Ikke akkurat hva man ville gitt en elsket datter eller sønn....

  SvarSlett
 2. Viktor: Jeg har også vært inne på dette, her.

  SvarSlett
 3. Haha, vi sliter med helsa :D

  SvarSlett
 4. Hehe.. Den der var litt atal ja.

  SvarSlett
 5. Hmm. De burde tenke seg mer om før de poster ut inglegg i avisen. I hvertfall en slik avis som aftenposten som tusenvis av mennesker leser.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post